Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Phill, Jelle en Jar presteren op de C-Spelen

Geplaatst op zondag 6 september 2015 om 23:35 uur

In het laatste weekeinde van augustus vonden in Amsterdam de jaarlijkse C-Spelen plaats, het officieuze NK voor C-junioren. Namens Atledo hadden Phill Pols, Jelle de Roon en Jaïr van Winkel zich gekwalificeerd. Phil kwam uit op het speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen. Jelle liep de 800 meter en Jaïr de 1.500 meter. Onze jongens presteerden goed met vierde plaatsen voor Phill en Jelle, twee PR's voor Phill en als klap op de vuurpijl werd Phill uitgenodigd voor de C-interland tegen Westfalen.

Phill vijfde bij het speerwerpen

Phill komt langzaam terug van een langdurige blessure. Op zaterdag mocht hij als eerstejaars C-junior, starten met speerwerpen in de eerste kwalificatiegroep. De kwalificatie-eis was 42,50 meter. Zijn PR was 41,90 meter, maar dat had hij voor zijn blessure gehaald. Het was dus afwachten of het zou lukken. Het bleek geen probleem. Al met zijn eerste worp liet hij de speer bij 43,77 meter (een nieuw PR) landen en kon hij zich sparen voor de finale later die middag. De rust en het inwerpen daarna hadden Puill goed gedaan, want met zijn eerste worp verbeterde hij zijn kersverse PR meteen, 44,94 meter. Zijn volgende worpen kwamen steeds dichtbij, maar hij verbeterde zich niet meer. Zijn prestaties werden beloond met een mooie vijfde plaats.

Jaïr knokt op de 1.500 meter

Jaïr mocht ook op zaterdag aan de bak. Zijn beste seizoenstijd had hem een mooie plek op de nationale ranglijst opgeleverd. De start was meteen al snel, maar daarna waren er meerder tempowisselingen. Dat hield hij een paar ronden goed vol, maar in het tweede deel van zijn race moest Jair wel wat snelheid inleveren. Toch knokte hij zich naar een van 4.40,80 min., waarmee hij  tevreden mag zijn, ondanks zijn hogere verwachtingen voor de wedstrijd. Een goede basis voor de toekomst.

Phill met PR beste eerstejaars C-junior bij het discuswerpen

Op zondag mocht Phill als eerste de kwalificaties in voor kogelstoten. Helaas lukte het hem niet om zich te kwalificeren en hij eindigde als zeventiende tussen de krachtpatsers.

Die teleurstelling kon hij snel van zich afzetten, want al kort daarna mocht werd er gestart met het discuswerpen. Met zijn afstand van 38,02 meter haalde hij geen PR, maar mocht hij wel als twaalfde door naar de finale. Top, want daarmee was hij de enige eerstejaars C-junior die daaraan deel mocht nemen. Daarin verbeterde hij zich tot 39,38 meter, hetgeen een nieuw PR betekende, waarmee hij tiende werd tussen de beste discuswerpende C-junioren van Nederland.

Als verrassing kwam er de dag daarna het bericht dat hij aan de C-interland tegen Westfalen mag deelnemen bij het speerwerpen. Deze werd twee dagen later gevolgd door een uitnodiging voor het onderdeel discuswerpen. Mooie beloningen voor zijn prestaties.

Jelle vierde op de 800 meter

Jelle gaf alles tot na de finish. (c) Ad Peeters

Jelle de Roon nam deel aan de 800 meter. Met zijn beste tijd stond hij als nummer 3 van Nederland aan de start. In de snelste serie ging Jelle rustig van start. Hij liep een tactische race, met een versnelling in het laatste stuk. Met een mooie finish hield hij Jens Peeters van Eindhoven Atletiek (inderdaad, familie van) net achter zich, maar de 2.09,09 min. was helaas net niet genoeg voor het pdium. Maar Jelle mag trots zijn op deze knappe prestatie op dit nationale podium. Jammer genoeg leverde het hem geen uitnodiging voor de C-interland op.

Knappe prestaties van jongens en we kijken bij Atledo nu al uit naar jullie vorderingen volgend seizoen.

De volledige uitslagen van beide dagen vind je hier en hier.