Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

WK masters in Lyon: 1x goud, 2x zilver en 1x brons

Geplaatst op maandag 17 augustus 2015 om 11:53 uur

Van 4 t/m 16 augustus werden de WK masters (vanaf 35 jaar in 5-jaar-categorieën) gehouden in Lyon. Onder meestal tropische omstandigheden hebben maar liefst vier Atledo-ers hieraan deelgenomen. Naast de ervaren Riet Jonkers Slegers deden nu ook Frits van der Velden, Claudia La Fors-Gijzen en Therry Buijs mee.

Wereldtitel en twee keer zilver voor Riet Jonkers-Slegers

Grootverdiener was Riet Jonkers (V70). Ze won goud op de 800 meter. In een sterk gelopen race, waarin zij van kop af aan domineerde, kwam zij in een tijd van 3.14,06 over de finish. Op de 200 meter horden won ze zilver in een nieuw Europees record van 39,45 sec. De 400 meter werd nog spannend om de 2e en 3e plek maar Riet trok toch aan het langste eind: zilver in een tijd van 1.20,86 min. Bij het verspringen voldeed ze helaas niet helemaal aan haar verwachtingen.

Therry Buijs verrast met brons bij het verspringen

Voor Therry Buijs (V50) was het de tweede keer dat ze op dit niveau mee deed. Na veel blessureleed is ze weer terug en hoe. Ze won brons bij het verspringen met de formidabele afstand van 4,68 meter. Na maanden van blessures aan beide achillespezen en slechte voorbereidingen, massages en behandelingen was Therry toch naar Lyon afgereisd. Bij de kwalificaties plaatste ze zich meteen met haar eerste sprong van 4,53 meter voor de finale. De finale werd spannend, maar met een betere serie sprongen greep Therry de niet verwachte bronzen medaille. Een prachtige ervaring waarvan ze heel veel heeft genoten.

Mooi debuut Claudia La Fors-Gijzen en Frits van der Velden

De twee debutanten op een internationaal toernooi hebben zich kranig geweerd. Claudia (V35) liep de 100 meter en kwam in haar serie dicht bij haar beste tijd van dit seizoen. Claudia vond het een hele mooie ervaring om met zoveel nationaliteiten samen te sporten. Ondanks de hoge temperatuur en de harde win was het lekker geweest om mee te doen. “Op zo’n moment besef je des te meer dat het leven van een sporter heel erg leuk is.”

Frits van der Velden (M55) deed mee aan de tienkamp. Altijd zwaar dit onderdeel en zeker als het zo warm is (tegen de 40 graden) maar zijn puntentotaal zat vlak bij zijn eigen clubrecord. Vooral ver (nieuw PR), hoog (PR en clubrecord), kogel en speer waren heel goed gegaan.

Onze atleten hebben de smaak te pakken en hopen de komende jaren nog meer Atledomasters aan de start van een EK of WK te zien.

Atledo is trots op deze kanjers van atleten!

Alle uitslagen staan hier: http://rhone-alpes.athle.com/asp.net/espaces.html/html.aspx?id=31704

Foto’s van onze atleten komen nog op deze website.