Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Zilveren en bronzen medailles voor Atledojunioren

Geplaatst op maandag 27 juli 2015 om 16:31 uur

Op de valreep van de zomervakantie werden op zondag 12 juli jl. in Vught het Brabants Kampioenschap C-junioren en het Zuid-Nederlands Kampioenschap B-junioren gehouden. Namens Atledo verschenen C-junioren Phill Pols en Jelle de Roon aan de start en B-junioren Anne-Wil Snepvangers, Sam van der Pol Glenn en Scott Pols en Jaïr van Winkel.

Phill Pols komt langzaam terug van een langdurige blessure en hij mocht als eerste beginnen. Bij het discuswerpen was zijn eerste worp van 38,64 mtr. direct goed voor brons. de discus direct in de eerste worp een afstand van 38,64m landen, goed voor brons, maar door een foutje in de notering kreeg hij 38,12 mtr. als afstand achter zijn naam waarmee hij als vijfde eindigde.

Sam, Glenn en Scott startten met kogelstoten. Hier lagen de uitslagen dicht bij elkaar. Scott stootte met 12,01 mtr. een PR en werd daarmee zesde. Sam stootte nog wat verder. Hij werd met 12,18 mtr. (ook een PR) vijfde. Glenn  stootte de kogel het verste van de drie van Atledo. Hij belandde met 12,51 mtr. op de ondankbare vierde plaats. Net naast het podium.

Glenn mocht daarna sprinten en met een nieuw PR van 12,13 sec. plaatste hij zich op de 100 mtr. voor de finale later die dag. In het veld van Nederlandse topjunioren eindigde Glenn in een tijd van 12,17 als vijfde. Zijn doel is om dit jaar nog onder de 12 seconden te lopen.

Phill naar brons met de speer

Phill had ondertussen de speer opgepakt. Zijn laatste worp werd ook zijn beste. Met een afstand van 38,58 mtr. won hij een mooie bronzen medaille, maar er zit misschien nog meer in het vat, omdat hij eerder dit jaar de speer al naar 42 meter wierp.

In de middag ging het Atledotrio discuswerpen. Sam wierp de discus naar een nieuw PR van 35,95 mtr. en werd daarmee zevende. Scott verbaasde door de dsicus in bijna al zijn worpen verder te werpen dan zijn vorige PR. Zijn beste worp van 39,42 mtr. leverde hem een vijfde plaats een plaats op de nationale ranglijst op. Glenn leverde een beste seizoenprestatie af met een worp van 39,81 mtr. en wederom de vierde plaats. Nog geen PR, maar na het aanleren van nieuwe werptechnieken was hij hiermee wel tevreden.

Zilver voor Jelle en Jaïr

Tijdens het discuswerpen werden de middenlange afstanden gelopen waarvoor Anne-Wil, Jaïr, en Jellewaren gekomen. Bij de C-junioren liep Jelle een goede race. Met een mooie tijd van 2.06.08 min. eindigde hij net boven zijn beste prestatie van eerder dit jaar en mocht hij een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen. Jair  had zich bij de B-junioren ingeschreven voor de 3000m en liep superrace. Met een fiks PR van 10.06,38 min. kreeg ook hij het zilver omgehangen. Anne-Wil liep de 3.000 mtr. bij de meisjes B-junioren. Ze liep een zeer stabiele race en met een tijd van 13.38,39 min. was ze heel tevreden.

Phill mocht daarna aan zijn laatste onderdeel beginnen, het kogelstoten. Hierbij is hij nog voorzichtig om het herstel van zijn blessure niet te vertragen. Toch stootte hij de kogel netjes richting de 11 mtr. waarmee hij vierde werd. Als zijn herstel het toelaat, gaat hij dit seizoen zeker nog proberen verder te komen.

Glenn snelt naar brons over de horden

Glenn sloot de dag van de Atledo-atleten af op de 110 meter horden. Na de start raakte hij de eerste horde, maar kon zich goed herstellen. Hij zette nog een mooie race neer en met een tijd die dicht bij zijn beste seizoenprestatie kwam won hij de bronzen plak.

De uitslagen kun je hier teruglezen.

Een mooie zondag in Vught dus voor deze Atleod-ers en Atledo is dan ook trots op haar toppers.