Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

In memoriam: Carolien Smilde

Geplaatst op zondag 19 juli 2015 om 23:14 uur

De vrouwen masters na het behalen van de tweede plaats in de competitiefinale in Zevenbergen in 2011. Carolien zit rechtsvoor.

 

Zaterdag18 juli jl. overleed Atledolid Carolien Smilde. Zij werd slechts 54 jaar.

Carolien werd op 2 juni 1961 geboren in Rotterdam. Midden jaren ’90 kwam ze met haar man Jaap Rentmeester in ’s Gravenmoer wonen waar in 1996 hun dochter Lisette werd geboren. Carolien was haar hele leven lang een sportfanaat. Jarenlang schaatste ze op de baan en maakte ze tochten in waterland Nederland en jaarlijks ging ze met Lisette skiën. Daarnaast waren paarden haar grote liefde.

Bij Atledo leerden we haar in 2004 kennen toen ze lid werd. Ze kwam uit voor de vrouwen masters en was jarenlang een van de steunpilaren van een team dat door de jaren heen steeds beter ging presteren, Uiteindelijk leidde dat tot podiumplaatsen in de landelijke competitiefinale met het zilver in 2011 als hoogtepunt. Carolien reed steevast naar de competitiewedstrijden in haar vintage Landrover met beste vriendin Sandra Habets. Carolien was een allround atlete die op meerdere onderdelen werd ingezet. Jaar in jaar uit nam zij het op zich om de 3.000 meter te lopen. Nadat ze ooit een marathon binnen 3,5 uur liep, leek dat misschien een peulenschil, maar degenen die de 3.000 meter op de baan liepen, weten hoe zwaar dit onderdeel kan zijn. Hordelopen en hoogspringen waren favoriet. Carolien had thuis zelf horden gemaakt waarmee ze trainde. Fijne herinneringen bewaarde ze ook aan de snelle 4x100 meter estafette die ze met maatje Sandra, Gerard van Broekhoven en Gerdjan Kipping liep tijdens de clinics rond het 25-jarig jubileum van Atledo.

In 2012 werd bij Carolien borstkanker geconstateerd, Na een zware behandeling leek die succesvol te zijn bestreden. Dit jaar ging het echter steeds slechter met Carolien. Uit onderzoeken kwam weinig duidelijks naar voren. Recent bleek echter dat de kanker was teruggekeerd. Hier kon ze niet meer tegen opboksen. Ze overleed in het bijzijn van Sandra.

Met haar galgenhumor maakte ze niet alleen ons aan het lachen, maar hield ze ook zichzelf op de been. Ze was koppig en je moest haar echt overtuigen van trainingsmethoden als die afweken van wat ze anders had geleerd.

We verliezen in Carolien een gedreven, eigenwijze, humoristische, sportieve en betrokken vrouw. We zullen haar missen en we wensen haar man Jaap, haar dochter Lisette en haar familieleden en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

De uitvaartviering is woensdag 22 juli as. om 11 uur in ontvangstgebouw ‘De Eik’ op natuurbegraafplaats De Hoevens aan de Goorstraat 5a in Alphen, NB (http://www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl/). De crematie vindt aansluitend in besloten kring plaats.

Bestuur en leden van Atledo