Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

PR-regen B-junioren bij 2e competitiewedstrijd

Geplaatst op woensdag 17 juni 2015 om 13:39 uur

Jelle de Roon op weg naar zijn mooie PR op de 800 meter (foto van Otto Plantema via website AV Weert)

De B-junioren reisden zondag naar Weert af om hun kansen op plaatsing voor de landelijke finale overeind te houden. De eerste twaalf juniorenteams van Nederland plaatsen zich hiervoor en Atledo stond na de eerste wedstrijd op een veertiende plaats.

Ondanks dat de ploeg door de afwezigheid van Nederlands kampioen hinkstapspringen Lekan Dalenberg was verzwakt, presteerden de B-junioren uitstekend. Door de wijzigingen waren C-junioren Xander Mahieu, Maurik Moerenhout en Ruben Bogers aan de ploeg toegevoegd en zij weerden zich kranig. Een finaleplaats bleek helaas niet meer haalbaar, maar aan de inzet en de prestaties van de jongens heeft dat niet gelegen. Het ene na het andere PR sneuvelde en dat leverde aan het eind van de dag een verdiende achtste plaats op.

Scott Pols bracht zijn PR op de 100 meter op 12,71 sec. Glenn Pols benaderde zijn PR op de 110 meter horden met een tijd van 17,18 sec. en ook Sam van der Pol kwam in de buurt van zijn PR. Jaïr van Winkel raffelde, nadat hij de dag ervoor bij Dwars Door Dongen 5 km. had gelopen, de 1.500 meter af in een nieuw PR van 4.37,38 min. Timo Waars verraste met een mooi PR op de 400 meter: 54,44 sec. Jelle de Roon is weer helemaal terug, getuige de verbetering met bijna twee seconden van zijn PR op de 800 meter, wat ook al het clubrecord bij de C-junioren was. Hij liep nu 2.03,92 min. Daarmee benaderde hij het stokoude clubrecord voor de B-junioren van Mark Ansems uit 1983 (!) tot op 2 seconden. Dat belooft wat als Jelle straks zelf B-junior is. Ook Maurik Moerenhout verbeterde zijn PR op deze afstand. Xander maakte zijn debuut op de 400 meter (een dag nadat hij een uitstekende mijl had gelopen) en dat in een mooie tijd van 1.04,77 min. Xander moest ook nog aan de bak bij het hinkstapspringen. Ruben deed aan maar liefst drie individuele onderdelen meer en presteerde daarop heel stabiel. Op de 100 meter en bij het hoog- en verspringen scoorde hij steeds rond zijn PR’s.

Verdere opvallende prestaties waren die van Glenn en Sam bij het discuswerpen en Sam bij het kogelstoten. Daarnaast mocht Glenn ook tevreden zijn met de 1,70 meter die hij hoog sprong. De dag werd afgerond met de snelle 4x100 meter estafette waarop met drie C-junioren (Xander, Maurik en Jelle met B-junior Timo) bijna net zoveel punten werden gepakt als bij de eerste wedstrijd.

Geen finaleplaats dus dit jaar, maar wel mooie prestaties en heel veel inzet. Châpeau B-junioren!