Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Medailleoogst op NK Masters Atletiek

Geplaatst op dinsdag 16 juni 2015 om 16:01 uur

Riet in actie op de 800 meter (foto afkomstig van website AV Delta Sport)

Terwijl wij druk in de weer waren met Dwars Door Dongen, organiseerde AV Delta Sport het NK voor de vergrijzende atleet, het NK Masters 2015. Als we afgaan op de reacties van de deelnemende atleten, is het een mooi en goed georganiseerd NK geweest waarbij de atleet centraal stond.

Drie Atledomasters waren afgereisd naar een winderig Zierikzee. Riet Jonkers-Slegers, Rian Peeters en Claudia La Fors-Gijzen gingen de strijd aan met de concurrenten in hun leeftijdsklassen.

Rian won knap brons bij het discuswerpen in de categorie V45-50 met een mooie afstand van 32,72 meter.

Op de 800 meter liep Riet in de categorie V60+ tegen concurrentes die vijf tot tien jaar jonger waren, maar dat belette haar niet om er tweede te worden en in haar categorie (V70) het goud te pakken. Riet liep ook een hele snelle 39,85 sec. op de 200 meter horden, nog geen twee tiende seconde boven haar PR (wat ook een nationaal record is). Een prachtige prestatie die haar gouden medaille een extra mooie rand gaf. Op de 400 meter hoefde Riet alleen twee 35-plussers voor zich te dulden, maar ook dat was weer genoeg  voor goud. Claudia werd op de 100 meter in de categorie V35-40 vijfde in een tijd van 15,51 sec. Een mooie voorbereiding op het WK Masters Atletiek in Lyon in augustus waarvoor zij zich samen met Therry Buijs (verspringen), Frits van der Velden (tienkamp) en Riet heeft ingeschreven.

De Brabanders boden goed partij in Zeeland, getuige het artikel in BN De Stem van 14 juni. Zo ook oud-Atledo-er van het eerste uur Marc van Gils. Hij won er zijn vijfde gouden medaille. Hij werd Nederlands kampioen op de 800 meter in de categorie M40-45. Met zijn ploeggenoten van Eindhoven Atletiek werd hij ook nog Nederlands kampioen op de 4x400 meter.