Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

PR's voor Glenn, Scott en Enola bij BK Meerkamp

Geplaatst op woensdag 10 juni 2015 om 17:21 uur

De Atledo- ers Glenn, Scott (B-junioren) en Enola (D-juniore) deden mee aan de Open Brabantse Kampioenschappen meerkamp in Gemert en leverden daar mooie prestaties, waaronder enkele grote verbeteringen van hun PR’s.

Glenn Pols startte de eerste dag met een nieuw persoonlijk record van 12.16 sec. op de 100 mtr. sprint. Het verspringen leverde hem ook een PR met 5.57 mtr. Kogelstoten lukte helaas wat minder. Ondanks dat hij hiermee eerst op het onderdeel werd, was hij met 12.28 m niet tevreden. Op het onderdeel polsstok lukte het uitstekend om over 2.90 mtr. te springen. Tijdens de 400 mtr. was zijn tijd een stuk minder dan hij gehoopt had en zakte hij van een derde naar de achtste positie. Dag 2 startte veel beter. Met een mooie tijd op de 110 mtr. horden van 16,88 sec. kon hij zijn derde plek heroveren. De derde tijd in de wedstrijd. Op naar het discuswerpen en met het mooie resultaat van 39,61 mtr. werd hij weer eerste op dit onderdeel. Hoogspringen ging ook onverwacht goed. De lat ging met 3 cm. omhoog en Glenn werd ook eerste op dit onderdeel met een PR van 1,75 mtr. Speerwerpen was het negende onderdeel en ook hier eindigde op de eerst plek met 44,94 mtr., direct al in de 1e worp. De afsluitende 1.500 mtr. zou beslissend worden en Glenn wist dat er een concurrent onder hem stond die superhard kan lopen. De vermoeide benen speelde hem parten en daarmee eindigde Glenn net naast het podium als vierde in de wedstrijd. Wel zette hij een PR op de meerkamp neer met een totaal van 5.234 punten, een verbetering van bijna 250 punten en een mooi plekje in de ranglijst.

Ook Scott Pols deed mee aan de BK meerkamp als eerstejaars B-junior tussen de 2e jaars B-junioren. Hij draaide een stabiele meerkamp door op alle onderdelen in de buurt van zijn PR’s te blijven. Zijn nieuwe PR’s behaalde hij op de 110 mtr. horden en 1.500 mtr. Met zijn stoot van 11,45 mtr. werd hij vierde bij het kogelstoten. Ook met discus zette hij de vierde afstand neer met 32,22 mtr. Met zijn totaal van 3.963 punten eindigde hij als nummer tien over-all.

Enola Redering was te vinden tussen de meisjes D-junioren in haar allereerste meerkamp. Het kogelstoten leverde een prachtig PR van 8,68 m op, een verbetering met 65 cm. Een nette sprong over 1,30 mtr. met hoogspringen leverde op dat onderdeel een zevende plek op. Met speerwerpen kwam ze tot een nieuw PR met 14,12 mtr. Enola wist tussen al deze toppers in Brabant een mooie zestiende plaats te bemachtigen.

Jongste telg van de Polsdynastie, Chuck, veroverde namens de vrienden van Scorpio uit Oosterhout brons bij de jongens D-junioren door een aantal PR's te vebeteren. Chuck komt sinds kort in wedstrijden voor Scorpio uit, maar is nog gastlid van Atledo.