Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo masters laten zich niet kooien in Kerkrade!

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2015 om 10:09 uur

Zondag 17 mei jongstleden togen de mannen en vrouwen masters van Atledo naar het zuiden om in het strijdperk te treden voor hun eerste competitiewedstrijd. Omdat onze masters het lokale niveau allang ontgroeid zijn, vertonen zij hun kunsten bij voorkeur in stadions aan hun fans. Deze keer was Stadion Kaalheide, het voormalige stadion van Roda JC, het strijdtoneel, tegenwoordig de thuisbasis van av Achilles-TOP. Het werd een mooie, geslaagde dag, waar bij de vrouwen de mannen zoals gebruikelijk wel de loef afstaken. Een weldadig zonnetje verwarmde de soms wat stramme spieren van de gladiatoren en verlichtte de tegenwind tijdens de looponderdelen.

De vrouwen behaalden een record puntentotaal tijdens een competitiewedstrijd, hetgeen een voorlopige zevende plaats op de landelijke ranglijst oplevert (en dus kwalificatie voor de finale). Het team bestond uit Riet Jonkers-Slegers (hoogspringen en 800 meter), Rian Peeters (discuswerpen en kogelstoten), Sandra Habets (verspringen en Zweedse estafette), Claudia La Fors-Gijzen (100 meter en Zweedse estafette), Karin van Ham (3.000 meter, speerwerpen en Zweedse estafette) en debutante Judith van Winkel (1.500 meter en Zweedse estafette). Hoogtepunten waren de prestaties van Riet (op de 800 meter goed voor bijna 1.000 punten), Rian bij het discuswerpen, Karin bij het speerwerpen en Judith, die in haar eerste competitiewedstrijd voor de masters meteen het clubrecord van Marian Mahieu op de 1.500 meter uit de boeken liep. Maar de prestaties van de vrouwen waren in de breedte uitstekend te noemen. Op zeven van de tien onderdelen werden meer dan 600 punten in de wacht gesleept. En dan moet voor een aantal de echte vorm nog komen.

De mannenploeg had wat te lijden onder afzeggingen vanwege blessures en andere goede redenen. Zo moest onder anderen ploegleider Frits van der Velden verstek laten gaan. De geblesseerde Gerdjan Kipping was zijn vervanger. Ook sprintkanon Gerard van Broekhoven was kort voor de wedstrijd geblesseerd afgehaakt. Maar de afvaardiging weerde zich behoorlijk, wat tot enkele persoonlijke records en beste seizoensprestaties leidde. De mannen die voor Atledo in actie kwamen, waren Jan-Willem van Heteren (100 meter sprint, verspringen en Zweedse estafette), Alex van Krevelen (100 meter en 1.500 meter), Jeroen Farla (400 meter, 1.500 meter en Zweedse estafette), Hens Koreman (400 meter, 800 meter en Zweedse estafette), Bernard Oerlemans (kogelstoten en discuswerpen), Piet van Ham (speerwerpen), Frank Pols (verspringen, hoogspringen en Zweedse estafette), Ard-Jan Moerdijk (800 meter) en Johan Jacobs (5.000 meter). Op elk onderdeel scoorden de mannen meer dam 400 punten, wat een goede prestatie was. Net teruggekomen van een blessure en in voorbereiding op zijn fietsbegeleiding bij de ROPA-run verbeterde Alex zijn PR op de 1.500 meter. Dat leverde geen punten op, want de prestatie van rookie Jeroen was nog net iets beter. Jeroen verdient een extra vermelding, omdat hij bij deze wedstrijd op maar liefst drie verzurende looponderdelen in actie kwam. Na een strak gelopen 1.500 meter en een goede 400 meter, knalde hij er aan het eind van de dag nog een 400 meter uit als startloper op de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter). Bernard draaide en goed en sleepte de meeste punten voor zijn ploeg in de wacht. Op de estafette liet Frank zien dat hij uitstekend bochten kan lopen. Dat kan van pas komen nu hij voorlopig niet mag werpen of hoogspringen als gevolg van een armblessure.

Zoals al tijd was de sfeer uitstekend, moedigden de atleten elkaar luidkeels aan, werden tips uitgewisseld met tegenstanders en sloten onze masters de mooie dag traditiegetrouw af met een pilsje op de tribune waarna Atledo pas als laatste ploeg het stadion verliet en de vrijwilligers van av Achilles-TOP ook naar huis konden.

De resultaten wekken verwachtingen voor de tweede wedstrijd, zeker bij de vrouwen. Fans kunnen de masters op zondag 21 juni achterna reizen naar Oud-Beijerland, waar zij hun kunsten zullen vertonen op de baan van AV Spirit Oud-Beijerland.