Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Vrouwen van Team Atledo/Spiridon samen sterk

Geplaatst op maandag 4 mei 2015 om 12:09 uur

Onvoldoende atleten om met een zelfstandige ploeg op pad te gaan, dus de vrouwen van het Dongense A.T.V. Atledo en a.v. Spiridon uit Rijen besloten ook dit jaar weer samen de strijd aan te gaan met de andere teams in de derde divisie van de Nederlandse atletiek. Dat dit geen samenraapsel is, bleek ook zondag weer op de baan van a.v. SPARK in Spijkenisse.

Omdat in de categorie senioren (atleten van 18 tot 35) de liefhebbers die mee willen doen aan de ploegencompetitie dun gezaaid zijn, gaan de vrouwen van Atledo en Spiridon al een paar jaar samen op pad. In deze leeftijdscategorie gaat de voorkeur van velen uit naar carrière en/of gezin.

Gezamenlijk coachten de vrouwen (en onder andere hoffotograaf Tim Schellekens) elkaar naar goede prestaties en beleefden ze en passant veel plezier. Het hemelwater dat een groot deel van de middag naar beneden miezerde, deed aan dat plezier niets af.

Atledo had naast de seniores Shannon Sprangers en Tessa Trommelen A-juniore Meike Haarbosch en B-juniore Anne Leemans afgevaardigd en master en alleskunner Karin van Ham. Spiridon voegde daar senioren Kaylee van de Par en (oud-Atledo-ster) Dyanne Verpaalen en  B-juniore Liza Jonkergouw aan toe.

V.l.n.r.: Anne Leemans, Meike Haarbosch, Shannon Sprangers, Tessa Trommelen, Kaylee van de Par, Dyanne Verpaalen en Karin van de Ham. Liza Jonkergouw ontbreekt op de foto.

De eerste punten van de dag werden binnengesleept door Karin bij het hinkstapspringen, een technisch moeilijk onderdeel, Shannon bij het speerwerpen en Dyanne op de 800 meter. Allemaal tegen of boven de 500 punten, dus een veelbelovend begin van de dag. Anne sprintte vervolgens naar een PR op de 100 meter, iets wat ze later ook deed bij het verspringen. Bij het hoogspringen daarna sleepte springveer Kaylee zelfs bijna 700 punten in de wacht, wat ze later op de dag nog overtrof door naar ruim 700 punten te sprinten op de 200 meter. Liza weerde zich bijzonder goed bij het kogelstoten door als B-juniore ruim 500 punten voor het team te winnen. De discus verliep iets minder soepel, maar ook hier haalde ze ruim 400 punten.

Inmiddels was het harder gaan regenen en verscheen Shannon aan de start van haar eerste 400 meter in wedstrijdverband. Daarmee liep ze sowieso een PR, maar de race op deze zware verzurende lange sprint smaakte naar meer, dus wie weet wat er nog in het vat zit. Karin liep even later dezelfde afstand, maar zij moest daarbij ook nog over 10 horden heen en ondanks dat ze dat sinds de veertienkamp in de nazomer van 2014 niet meer had gedaan, liep ze nagenoeg dezelfde tijd. Dyanne liep daarna nog een 3.000 meter en na terugkomst van een voetblessure, een zware training op zaterdag en de 800 meter eerder op de dag, bleef ze nu toch weer onder de 12 minuten. Dat belooft weer veel goeds voor de komende zomermaanden op de weg.

Ten slotte moesten de vrouwen nog een echte teamprestatie neerzetten op de 4x100 meter estafette. Voor het eerste in deze samenstelling, maar ook op dit onderdeel werd de 400-puntengrens weer gepasseerd. Na een elfde plaats twee weken geleden in Zevenbergen leidde dat nu tot een tiende plaats. En ook een stijging naar de 32e plaats (van 68 teams) op de landelijke ranglijst. Een geslaagde dag dus met veel perspectief voor de komende zomermaanden.

Zondag 7 juni reizen de vrouwen van Team Atledo/Spiridon naar Den Haag om op de baan van AV Sparta de laatste competitiewedstrijd af te werken. Fans zijn van harte welkom om hen naar nog betere prestaties te loodsen.