Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Riet Jonkers verbetert wereldrecord 800 meter

Geplaatst op woensdag 18 maart 2015 om 16:18 uur

De echte topper zoekt en vindt steeds nieuwe uitdagingen. Riet Jonkers-Slegers heeft nog lang geen zin om achter de geraniums te gaan zitten of om op haar lauweren te gaan rusten. En dus toog zij zaterdag 14 maart jl. naar de Topsporthal Vlaanderen in Gent om op het open Belgisch Kampioenschap indoor voor masters te proberen het indoor wereldrecord op de 800 meter te verbeteren. Iets wat haar vorig jaar april tijdens het WK Indoor Masters in Boedapest, toen ze wel vier wereldtitels behaalde, net niet was gelukt.

Riet moest het op de zware 800 meter, waarbij het uitstellen van de onontkoombare verzuring steeds een grote rol speelt, opnemen tegen dames van 55 jaar en ouder. Riet was met haar 71 jaar dus veruit de oudste van de serie, maar legde mooi beslag op de tweede plaats. Veel belangrijker was echter, dat zij een prachtige tijd van 3.01,04 min liep, waarmee zij het oude record van de Russische Rimma Vasina (3.01,92 min.) uit de boeken liep. Nadat het een paar keer net niet lukte, heeft Riet nu toch echt het wereldrecord verbeterd. Een buitengewoon knappe prestatie dus en een tijd die maar door weinig andere, veel jongere, Atledo-vrouwen of -meisjes wordt gelopen.

Tijdens de ALV stonden voorzitter André Langeveld en bestuurslid Lopen & Bewegen Marian Mahieu hier uitgebreid bij stil en kreeg Riet van de aanwezigen een klaterend applaus. En omdat Riet nog klaar is om zich aan te sluiten bij Ouderen in Beweging, zullen we haar de komende jaren vast nog wel een aantal topprestaties zien leveren.