Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lekan Dalenberg Nederlands Kampioen hinkstapsprong

Geplaatst op woensdag 4 maart 2015 om 12:03 uur

Nadat in 2008 Omnisport Apeldoorn werd geopend en Nederland een nieuwe indoor sportaccommodatie rijker was, werd de maand februari al snel de maand van de NK’s indoor, zodat we inmiddels al van een jonge traditie kunnen spreken. Na de NK Indoor Meerkamp, de NK Indoor Masters en de NK Indoor Senioren, waren zaterdag 28 februari en zondag 1 maart de A- en B-junioren aan de beurt. Overigens gingen de Nationale Junioren C&D Wedstrijden vooraf, Phill Pols met goud en Jelle de Roon met zilver aan de haal gingen.

Maar liefst zeven Atledo-ers namen deel aan dit NK en van hen was Lekan Dalenberg de meest succesvolle. Hij werd Nederlands Kampioen hinkstapspringen en hij won brons bij het hoogspringen. Prachtige prestaties!

Lange dag

Lekan vertrokken zondagochtend al om half 9 van huis om de files voor te zijn. Met vader en moeder als supporters en trainer Kris Beerens voor technische steun was Lekan er helemaal klaar voor. Lekan moest eerst hoogspringen en dat programma liep erg uit. Na zijn laatste sprong moest hij meteen door om nog te kunnen inspringen voor het hinkstapspringen. Vervolgens moest hij moest toestemming van de hoofdscheidsrechter krijgen om tussen de twee onderdelen door een banaantje aangereikt te krijgen en na zijn eerste hink, stap en sprong moest hij terug om gehuldigd te worden bij het hoogspringen, want daar was hij met zijn sprong van 1,92 derde geëindigd. Dit alles leek uiteindelijk geen effect op Lekan te hebben, want met een clubrecord van 13,57 meter sprong hij naar het goud en hield hij de nummer 2 maar liefst 67 cm. achter zich. Op de terugweg werd het goud gevierd met een bezoekje aan de KFC.

© Cilly Hogeboom

Verbetering clubrecord en PR’s

Ook andere Atledo-ers verbeterden hun PR mee. Bij de B-junioren sprintte Yared Eshete naar een persoonlijk record van 7,77 sec. op de 60 meter en Jelle de Roon verbeterde met 2.11,66 min. zijn PR op de 800 meter. Glenn Pols werd 7e bij het kogelstoten met een afstand van 13,33 meter en op de 60 meter horden snelde hij naar een PR van 9,19 sec.
Bij de A-junioren raffelde Benno Snepvangers de 400 meter in 51,52 sec. af (2e tijd in de serie en PR en CR). Martijn Flipsen (3.000 meter) en Wouter Stokkermans (1.500 meter) hadden een mindere dag, maar zij kijken uit naar het buitenseizoen.

De volledige uitslagen vind je hier: http://www.liveresults.nl/201502280301/schedule.html