Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jeugdkamp 2008: Verslag van Kabouter Plop

Geplaatst op dinsdag 23 september 2008 om 23:57 uur

Er werd mij gevraagd om deze rol op mij te nemen tijdens het kamp, van origine jeugdkamp maar dit jaar is het kamp gecombineerd met de BeNeGo dus iedereen mocht mee.
Na er even over nagedacht te hebben (wat betekent het eigenlijk om Kabouter Plop te zijn) had ik al snel besloten dat ik die rol graag wou vervullen.
Gelukkig kon ik een ploppak lenen, kussen eronder (best warm trouwens) en Kabouter Plop was een feit.
 
Vrijdagavond 19 september zou iedereen om 18:00 uur verzamelen bij Atledo, alwaar alle Belgische superhelden voorgesteld zouden worden aan de deelnemers en aan het publiek.
 
De volgende superhelden waren uitgekozen door de organisatie:
 
Grote Smurf Arne van't Hullenaar
Samson Jeroen Laurijsen
Mega Mindy Lindy van Kuijk
Piet Piraat Robin van Sunten
Kabouter Plop Alex van Krevelen
 
Alle deelnemers, van jong tot oud, waren toegewezen aan 1 van de 5 superhelden. Doelstelling voor het weekend: Zoveel mogelijk punten halen voor jouw held om de eindoverwinning binnen te halen.
 
Als weekendstart was er een verassing voor de superhelden, we moesten zo snel mogelijk een parkoers afleggen en vuurwerk aansteken om de eerste punten binnen te halen. Natuurlijk kan ik niet zo hard rennen, ik hou tenslotte meer van plopkoeken eten dan van sporten, dus helaas was dit geen goed begin voor mij.
Na de reis naar België en het inrichten van alle slaapplaatsen gingen we met de pupillen naar een donker bos waar we lichtgevende gekleurde staafjes moesten zoeken. Gelukkig ging dit een stuk beter dan de eerste test, hierbij haalden wij een keurige tweede plaats waardoor de stijging in het klassement was begonnen.
Later op de avond hebben de ouderen (junioren/senioren) nog een romantische boswandeling gehouden, begeleid door enige enge spoken, geluiden, waterpistolen en brandblussers, waarbij geen punten te verdienen waren maar iedereen zich lekker kon ontspannen.
 
Na een heftige korte nacht, slapen schijnt lastig te zijn op kamp, stonden de eersten om half 8 iedereen wakker te schudden, al dan niet begeleid door een vriendelijk doch luidruchtig: Plopperdeplopperdeplop
Eventueel gevolgd door een al even luidruchtig:
Wat ziet mijn kabouteroog nu??? Slapende kinderen???
 
Om uiterlijk 8 uur zat iedereen aan de ontbijttafels om hun lunchpakket klaar te maken en natuurlijk te ontbijten, waar alle superhelden, samen met de fantastische pupillentrainers, de pupillen hielpen waar dat nodig was.
9 uur was de tijd dat we met de bus zouden vertrekken naar de wedstrijd, aangezien de bus net buiten ons zicht stond werd dat iets later maar we waren keurig op tijd in Brasschaat voor de wedstrijd.
Na het afwerken van alle wedstrijdonderdelen, die voor iedereen anders waren (de pupillen deden mee aan een meerkamp, vanaf de junioren kon er gekozen worden voor verschillende onderdelen), was er nog een fun-onderdeel.
Voor iedereen was er een speciale estafette: 8x 100 meter.
Natuurlijk moesten wij (de superhelden) meedoen met deze estafette, aangevuld met Mette, Max en Maud. Aangezien niet iedereen zo snel kon lopen als Mega Mindy kon vliegen hebben we geen fantastische tijd hierop gescoord, maar dank zij de bijzondere inzet hebben we wel de meeste aandacht gekregen.
Dankzij de inzet van alle sporters hebben wij dit jaar een fantastische 4e plaats op de BeNeGo weten te halen, iedereen gefeliciteerd.
 
De club die de BeNeGo dit jaar organiseerde was ESAK, behalve die organisatie waren ook zij het die voor ons een bus konden organiseren en na de wedstrijd konden we op de atletiekbaan genieten van een heerlijke barbecue.
Al met al was het 21:00 uur voor de terugreis aangevangen werd waardoor het al redelijk laat was voor we allemaal terug en omgekleed waren. Toen dat zo ver was konden we (met de pupillen, de junioren waren nog lang niet klaar) genieten van een heerlijk kampvuur, waarna de Mini-C-B pupillen hun bed gingen opzoeken.
De A-pupillen mochten nog met de junioren meefeesten in de disco, met natuurlijk ook voor de junioren even het heerlijke kampvuur waar we onder de bezielende leiding van Jordy konden genieten van een aantal fantastische liederen. Nog heel even naar de disco en toen was het toch echt tijd voor iedereen om richting hun bed te gaan.
 
Aangezien ook de 2e nacht, vooral bij junioren, het nodige slaaptekort opleverde was de wekdienst op zondagochtend (ja, ook om half 8) iets lastiger.
Zodra iedereen er was, ten koste van strafpunten, werd er eerst een stevige conditietest uitgevoerd. Een parkoers op het kampterrein moest 2 maal gelopen worden voor er gefinisht kon worden … jaja, ook hier deden wij het weer niet slecht ploppers. De stijgende lijn was gevonden en moest volgehouden worden…
 
Na het ontbijt was de volgende uitdaging aan de beurt, de Belgische 6-kamp die uit 8 ludieke onderdelen bestaat.
- Manneke Pis
- Belgische Puzzels
- Puntzakfrietrace
- Touwtrekken
- Belgisch Trefbal
- Kinderkopjes vangen
- Wafelhappen
- Mayonaise spijkerbroek hangen

Ondanks de moeilijke onderdelen deden de ploppers enorm goed hun best waardoor we wederom een stijging in het klassement konden bewerkstelligen.
 
Een heerlijke lunch, broodjes knakworst, stond te wachten na deze beproeving.
Deze voeding hadden we hard nodig om het laatste onderdeel van het weekend succesvol af te ronden: een foto puzzeltocht.
Hierbij moesten we op een kruising de juiste foto zien te vinden om te weten welke kant we uit moesten lopen. Tijdens deze puzzelloop hadden we ook nog de uitdaging om vragen over alle superhelden te beantwoorden, de liedjes af te maken (sommige woorden waren weggehaald) en speciale foto’s op te zoeken in het echt om de vragen te kunnen beantwoorden.
Deze laatste opdracht werd gewonnen door Samson, maar wij hebben het ook uitstekend gedaan.
 
Tijdens de terugreis werd de einduitslag opgemaakt voor alle superhelden, zodat deze tijdens de afsluiting op het Atledo terrein feestelijk bekend gemaakt kon worden.
De gedeelde 4e plaats werd al snel bekend gemaakt, waarna er werd omgeroepen dat er een gedeelde 2e plaats en natuurlijk de 1e plaats nog waren. Om de spanning iets verder op te voeren werd het lied gespeeld van de nummer één. Blij en verrast hoorden we Kabouter Plop uit de luidsprekers schallen.
De einduitslag was als volgt:

1. Kabouter Plop
2. Piet Piraat & Samson
4 Mega Mindy & Grote Smurf

Mede-superhelden: bedankt voor de competitie.
 
Ploppers, van harte gefeliciteerd.
Bedankt voor het fantastische weekend. Ik vond het enorm leuk om voor jullie (en natuurlijk ook voor alle anderen) Kabouter Plop te mogen zijn, hopelijk hebben jullie net zo van het weekend genoten als ik.


 
Niels van Leijsen Cas van Eersel
Vincent Riemslag Tessa Trommelen
Sam van der Pol Julie Stuit
Quirijn van Dongen Robin Bayens
Anke Leemans Elise Diepstraten
Glenn Pols Willem Heijboer
Sofie van Zundert  
 
En als laatste, maar zeker niet de minste wil ik de leiding, hoofdleiding en de catering bedanken voor de fantastische organisatie.
Tot volgend jaar !!!
 
Kabouter Plop