Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jeugd Atledo vliegt in Waalwijk

Geplaatst op maandag 2 maart 2015 om 17:02 uur

De voorlaatste indoorwedstrijd van het Regio-13-Circuit werd door ACW’66 in Waalwijk georganiseerd, waar het gezellig druk was. Ook Atledo was met pupillen, junioren en een VB-atleet vertegenwoordigd. Bij de jongste pupillen begonnen Jesse de Kort en Mika van Lieshout bij het hoogspringen. Nadat de aanloop een aantal keren was verzet, sprongen beide atleten goed, waarna nog een snelle sprint volgde en de jongens mochten afsluiten met kogelstoten. Het leverde Mika bij de B-pupillen een derde plaats op.

Bij de A-pupillen moesten Milan Rosenbrand en Finn Lodders lang wachten door het grote aantal deelemers, maar ondanks dat presteerden de jongens goed. Het hoogspringen ging Finn technisch goed af, maar de hoogte zat er dit keer helaas niet in en hij kwam net niet aan zijn PR.

De meisjes A-pupillen hadden ’s ochtends wat langer rust, maar toen mochten ze ook gelijk knallen op de sprint. Roos de Jong en Danica Willemen hadden beide een snelle start en liepen praktisch nek aan nek tot de finish. Namens Atledo waren Anne de Jong, Marjolein Bogers, Noortje Trommelen en Isa Kuijpers ook van de partij. Bij het kogelstoten lieten de snelle armen en vlugge pasjes de kogel ver vliegen en Anne liet daarbij haar PR sneuvelen.

De tevreden dames sloten af met het hoogspringen, waarbij de één nog hoger sprong dan de ander. De billen raakten vaak de lat, maar op de juiste momenten was er genoeg sprongkracht om over de lat te vliegen. Roos kon haar PR weer met een aantal centimeters verhogen. Dat leverde haar een mooie derde plaats op in de meerkamp. Bij de 2e jaars moest Anne clubgenoot Marjolein op de derde plaats net voor zich dulden.

In de middag werd het eerste startschot gelost voor de meisjes junioren D. Ondanks de lengte van de andere atleten wist Lian Soijer met haar snelle pasjes op één lijn te blijven met de anderen. Bij het niet al te favoriete kogelstoten wisten de dames de kogel een paar keer mooi te stoten. Het hoogspringen had voor Lian een persoonlijk record kunnen betekenen als de lat niet meteen met 10 cm., maar met de gebruikelijke 5 cm. omhoog zou zijn gegaan. Nu evenaarde ze haar PR van 1,05 meter. Enola had haar dag bij het hoogspringen niet en kwam niet in de buurt van de hoogtes die ze gewoonlijk springt. Op de 1,20 meter die ze nu liet noteren was er voldoende ruimte voor meer, maar dat mocht niet baten.

Chuck Pols deed als enige van Atledo bij de jongens junioren D mee, net zoals Iris Schoenmakers bij de meisjes junioren C. Chuck liet bij het kogelstoten de afstand zien die in hem zat, maar als gevolg van zijn snelheid maakte hij een fout en werd de stoot afgekeurd. Ook bij sprint was hij snel uit zijn startblokken, maar bij het hoogspringen was hij eerder klaar dan gewenst. De jongens waren goed aan elkaar gewaagd en Chuck eindigde nipt achter nummer 6.

Een snelle sprint leverde Iris een nieuwe PR op van 6,5 sec. Bij het hoogspringen begon haar knieblessure weer op te spelen en dat veroorzaakte wat minder sprongkracht. Na een uurtje rust kon ze haar kogel weer netjes stoten en kon ze haar meerkamp met een tevreden gevoel besluiten.

Tenslotte was ook VB-atleet Jorrit Heijkant naar Waalwijk afgereisd om mee te doen. In een veld van negen atleten hoefde hij alleen twee jongens van av Sprint voor zich te dulden en hij mocht dan ook met de bronzen plak naar huis.

Mooie prestaties dus van onze jongste atleten tegen het einde van het indoorseizoen. Zondag 8 maart as. organiseert av Spiridon in Rijen de laatste indoorwedstrijd van het circuit.

Uitslag Atledo-ers
Categorie Plaats Atleet Punten
Jongens C-pupillen 8 Jesse de Kort 501
Jongens B-pupillen 3 Mika van Lieshout 1.166
Jongens 1e-jaars A-pupillen 16 Milan Rosenbrand 1.042
Meisjes 1e-jaars A-pupillen 3 Roos de Jong 1.261
Meisjes 1e-jaars A-pupillen 11 Danica Willemen 857
Jongens 2e-jaars A-pupillen 10 Finn Lodders 1.292
Meisjes 2e-jaars A-pupillen 3 Marjolein Bogers 1.532
Meisjes 2e-jaars A-pupillen 4 Anne de Jong 1.444
Meisjes 2e-jaars A-pupillen 7 Isa Kuijpers 1.253
Meisjes 2e-jaars A-pupillen 16 Noortje Trommelen 945
Jongens D-junioren 7 Chuck Pols 1.347
Meisjes D-junioren 9 Enola Redering 1.281
Meisjes D-junioren 17 Lian Soijer 992
Meisjes C-junioren 12 Iris Schoenmakers 1.223
Jongens VB 16+ 3 Jorrit Heijkant 1.306

 

De volledige uitslag vindt je hier: http://www.acw66.nl/uitslag-indoor-1-maart-2015/