Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-ers genomineerd voor Sportgala Dongen 2015

Geplaatst op maandag 16 februari 2015 om 09:55 uur

We stellen onze genomineerden voor het Sportgala Dongen 2015 aan u voor.

Cathelijn Peeters

Cathellijn Peeters genomineerd in de categorie Sportvrouw junior. Op het NK Junioren 2014 snelde Cathelijn in Amsterdam in een tijd van 1.08,01 min. naar een hele mooie bronzen medaille op de 400 meter horden bij de A-junioren. Cathelijn deed ook mee aan het zware kogelslingeren, waarbij ze de kogel naar een afstand van 37,95 meter slingerde, hetgeen haar behalve een knappe vijfde plaats ook een PR en een clubrecord opleverde.

Phill Pols

Sportman junior van het jaar 2013 Phill Pols won in 2014 twee keer goud bij de Nationale D-Spelen. Zowel bij het speerwerpen als bij het discuswerpen was hij de beste. Met zijn afstand van 47,61 meter verdiende Phill zelfs een plaats op de nationale ranglijst allertijden. Bij de Nationale Indoorwedstrijden voor C/D-junioren pakte Phill brons bij het kogelstoten en een vijfde plaats bij het hoogspringen. Verdere opvallende prestaties van Phill in 2015 waren onder meer drie keer goud bij de Brabantse Kampioenschappen bij kogelstoten, 80 meter horden en het discuswerpen, brons op het Brabants Kampioenschap meerkamp en een vijfde plaats op de Nationale Meerkamp voor D-junioren.

Lekan Dalenberg

Als D- en C-junior werd Lekan al drie keer tot Sportman junior van het jaar. Als A-junior is hij opnieuw genomineerd. Lekan won in februari 2014 brons bij het hinkstapspringen op het NK Indoor voor B-junioren met een afstand van 12,67 meter. Dat was behalve een PR meteen ook een clubrecord. In de zomer hinkte, stapte en sprong Lekan op het NK Outdoor junioren naar een zilveren medaille met een afstand van 13,74 meter, wederom goed voor een PR en een clubrecord. Daarnaast sprong Lekan met een hoogte van 1,85 meter naar een mooie vijfde plaats bij het hoogspringen.

Riet Jonkers

71 jaar, maar niks hoe ouder, hoe gekker. Riet doet al bijna een leven lang aan atletiek. In Kerkrade kwamen we haar naam tegen op de clubrecordlijst met een estafetterecord uit 1968 (!). Waarom zou je immers stoppen als je zoveel plezier beleeft aan je hobby? Riet behoort in haar leeftijdsklassen al jaren tot de wereldtop. Ook in 2014 liet ze dit weer blijken. In maart won ze in Boedapest ze vier wereldtitels op de WK Indoor Masters (vijfkamp, 60 meter horden, 400 meter en 800 meter), zilver op de 200 meter en behaalde ze een vierde plaats bij het gewichtwerpen. Daarnaast won Riet maar liefst twaalf keer NK-goud bij respectievelijk de NK indoor, NK outdoor en het NK werpen en verbeterde ze zes nationale indoorrecords en elf nationale outdoorrecords.

Linda Schoenmakers

Formeel kwam Linda in 2014 nog voor THOR uit en behaalde ze haar prestaties voor die club, maar na haar verhuizing naar Dongen besloot ze na een aantal proeftrainingen dat ze voortaan voor Atledo wilde uitkomen. Linda is genomineerd in de categorie Sportvrouw senior vanwege haar prestaties op de survival run. Ze werd in 2014 Nederlands kampioene survival run, Nederlands militair kampioene en ze eindigde als derde in de landelijke competitie survival. De survival run kent drie afstanden waarop tientallen hindernissen (zoals boogschieten, kanoën en houthakken) moeten worden overwonnen.

Verder is oud-Atledo-er Maxime Beverwijk (tegenwoordig uitkomend voor Prins Hendrik) na haar twee opeenvolgende titels opnieuw genomineerd voor Sportvrouw junior.

Behalve een vereniging waar je met veel plezier kunt sporten, is Atledo dus ook een vereniging waar met de regelmaat van de klok talenten vandaan komen. En dat is iets waar we best trots op mogen zijn en een goede reden om dinsdag 10 maart as. om 19.00 uur naar de Salamander te komen om onze genomineerden en de andere genomineerde sporters toe te juichen op het Sportgala Dongen 2015. Wereldkampioene en oud-Atledo-er Nadine Broersen zal er voor het eerst de naar haar vernoemde prijs voor aanstormend talent uitreiken.

Overzicht Atledo sportmannen en -vrouwen van het jaar
(dik lettertype winnaars, normaal lettertype genomineerden)
Jaar Sportman junior Sportvrouw junior Sportman senior Sportvrouw senior Sportploeg junior Sportploeg senior
2007 Mark Schellekens          
2008 Mark Schellekens          
2009

Lekan Dalenberg

Mark Schellekens

  Sjef Schellekens      
2010 Lekan Dalenberg         Competitieteam vrouwen Masters
2011

Lekan Dalenberg

Daan van Krevelen

     

Competitieteam jongens C-junioren

 
2012 Cas Blakenburg

Maxime Beverwijk

Marjolein Bogers

       
2013

Phill Pols

Jelle de Roon

Glenn Pols

Marjolein Bogers     Competitieteam jongens C-junioren