Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Parkoers Atledocross NK-waardig

Geplaatst op maandag 9 februari 2015 om 10:57 uur

Een ingespeeld team zorgde voor een nog betere organisatie van de 32e Atledocross dan de deelnemers de afgelopen jaren al waren gewend. Sinds in 2013 start en finish naar de Woeste Zee zijn verplaatst, zijn de deelnemers (zowel wedstrijdlopers als trimmers) en supporters enthousiast over de misschien wel mooiste cross van Regio Midden-Brabant. Winnaar bij de mannen masters 55 Herman van Haaren van Achil’87 uit Hilvarenbeek noemde het parkoers zelfs NK-waardig.

Wat zijn de ingrediënten voor de zo succesvolle Atledocross? Een door de WOC goed aangestuurd en ingespeeld team van vrijwilligers. Een prachtig en uitdagend parkoers dat sponsor Van den Noort ieder jaar weer ter beschikking stelt. Twee doorkomsten per ronde in het start- en finishgebied de Woeste Zee. En natuurlijk enthousiaste, gedreven atleten die aan het einde van het crossseizoen nog een keer willen knallen om hun plaats in het regio-13-klassement veilig te stellen, te strijden voor de kansen van hun club in het verenigingsklassement, clubkampioen van Atledo te worden of gewoon omdat ze het heerlijk vinden om nog een keer lekker door dat losse zand en over die hellingen te bikkelen. Dat leverde een aantal fraaie duellen op, waaraan ouders en supporters zich konden warmen.

Tussen 10.00 en 13.00 uur gingen tientallen pupillen, junioren, senioren en masters van start met als traditioneel hoogtepunt en afsluiting de lange cross. Ondanks concurrentie van de Groet uit Schoorl Run waren de lopers weer uit heel Brabant naar de Duiventoren in Dongen getogen om bij lekker winterweer dit parkoers te bedwingen.

De lange cross werd bij de mannen gewonnen door militair Rick Hartogs van DAK Drunen en bij de vrouwen was Jessica Joosten van ACW’66 uit Waalwijk de sterkste. Op de korte cross bij de mannen was de strijd spannend tot op de streep. De finishfilm toonde aan dat Tom Michielsen van Gloria Atletiek de finish een fractie eerder was gepasseerd dan Robbert van de Wouw.

De Atledo-ers kwamen echter ook goed voor de dag. In het verenigingsklassement van Regio 13 (Midden-Brabant) legde Atledo zowel bij de pupillen/junioren als bij de senioren/masters beslag op de fel omstreden tweede plaats. Bovendien waren er individuele podiumplaatsen voor Atledolopers. Anne de Jong en Marjolein Bogers werden 1 en 2 bij de meisjes A-pupillen, Jelle de Roon en Jaïr van Winkel werden 2 en 3 bij de jongens C-junioren, Judith van Winkel won bij de vrouwen masters 45, Hens Koreman werd derde bij de mannen masters 55 en Ad de Jong tenslotte, werd derde bij de mannen masters 60.

Tot slot werden natuurlijk ook de Atledo clubkampioenen cross 2014/2015 gehuldigd. Om in aanmerking te komen voor een eindklassering moest worden gefinisht in de thuiswedstrijd. Een aantal atleten zag vanwege blessures en ziekte hun kansen daarom in rook opgaan, terwijl anderen hun laatste restje energie aanspraken om op het podium te komen.

Het was weer een geslaagd Atledo-evenement, niet in het minst dank zij de vele vrijwilligers en sponsoren. Tot volgend jaar!