Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Eindelijk een echte cross

Geplaatst op donderdag 29 januari 2015 om 20:10 uur

“Eindelijk een echte cross”, zei speaker Peter Monsieurs afgelopen zondag bij de 25e Global-e Runnersworld Spiridoncross. En daarbij doelde hij vooral op de weersomstandigheden en de toestand van het parkoers, modder, sneeuw en ijs en een paar flinke gladde bulten. Voor sommigen iets te gek, voor anderen eigenlijk nog niet zwaar genoeg, die hadden liever iets meer bagger gehad.


De vrouwen mochten als eersten over een iets aangepast parkoers, althans de afstand van 7.750 meter zoals hij officieel nog in de uitslagen staat, blijkt toch iets korter, ongeveer 6.650 meter. Dat blijft, zeker onder deze omstandigheden, toch een pittige opgave. Bij de senioren loopt Lizanne Pijnenburg al het hele seizoen sterk en constant, ditmaal een vijfde plaats in haar categorie en met 8x een eerste plaats stevent zij onbedreigd op het clubkampioenschap af. Bij de masters 45+ een nieuwe overwinning voor Judith van Winkel, die daarmee zowel in het Atledo-klassement als in het Regio13-klassement stoer op kop gaat. Namens Atledo completeerden Karin van Ham en de jarige Tamara Wouters het veld in de categorie V35+ met respectievelijk een zesde en tiende plaats.


Bij de mannen bewees Jeroen Farla op zijn tweede thuisbasis dat de basissnelheid van een baanatleet voor de “gewone” weglopers niet bij te benen is, zeker als die baanatleten ook nog eens gaan trainen en een paar kilo afvallen (jammer dat Frits van der Velden de omgekeerde volgorde heeft  afgelegd). Jeroen werd de snelste Atledo-er van de dag met een fraaie tijd van 33.26, goed voor een zevende plaats in de categorie M35. Bovendien vormt hij nu nog een bedreiging voor Albert de Rooij in het klassement voor het clubkampioenschap.


Bij de mannen 45 vandaag geen ereplaatsen, maar de strijd om het clubkampioenschap kan nog alle kanten op. Wie er in deze categorie de finish haalt bij de Atledocross maakt een goede kans vanwege de vele blessures! In de categorie M55+ pakte Hens Koreman net naast het podium, ondanks de afwezigheid van Gerjan Diepstraten. Frank van den Akker gaat sinds zijn toetreding tot deze categorie steeds sterker lopen. Kees Vermijs behaalde een mooie tweede plaats bij de M60 en maakt samen met Gerjan en Hens nog kansen op titel in de M55+.

Voor iedere potentiële clubkampioen geldt natuurlijk wel dat deelname aan de Atledocross verplicht is. Bij een gelijke stand is de uitslag van de Atledocross bepalend voor de eindstand. Dus Atledo-ers, kom zondag 8 februari as. naar de Duiventoren om mee te doen aan onze cross, te helpen of aan te moedigen.