Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Twee medailles op Nationale C/D-spelen!

Geplaatst op maandag 19 januari 2015 om 15:51 uur

In het weekend van 17 en 18 januari werden in Apeldoorn de Nationale C/D-spelen, de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor C- en D-junioren, gehouden. Atledo vaardigde enkele junioren af naar dit grote atletiekevenement.

Zondag 18 januari was de wedstrijd voor de C/D-junioren (geboren in 2000 en 2001). Eerstejaars Phill Pols had zijn zinnen gezet op drie onderdelen. Bij het kogelstoten was hij in de kwalificatie met één stoot door. Met zijn 10,51 meter kwam hij precies 1 cm. verder dan de kwalificatie-eis. In de finale was Phill goed op dreef en met zijn laatste stoot kwam hij tot een PR met afstand van 11,18 meter en een uitstekende vijfde plaats.

Bij de 60 meter horden kwam Phill gemakkelijk door de series en halve finales met tijden van respectievelijk 9,45 sec. en 9,41 sec. Kansrijk voor een podiumplek startte hij in de finale, maar het ging iets minder lekker zo in de avond en met een tijd van 9,57 sec. moest hij genoegen nemen met de ondankbare 4e plaats.

Bij het hoogspringen verliep het wel naar wens. Foutloos sprong hij tot en met 1,60 meter. In zijn tweede poging flopte hij over 1,65 mtr en evenaarde zo zijn persoonlijk record. Niemand in het atletenveld behalve regioconcurrent Luuk Mentink uit Oisterwijk deed hem dat na. Een gedeelde eerste plaats voor Phill!Bij de tweedejaars C-junioren liep Jelle de Roon de 800 meter. De hele winter heeft hij zich klaargestoomd op de cross in de buitenlucht en vier rondjes in de droge binnenhal was even wennen. Jelle stond in de laatste en snelste serie aan de start. Een atleet ging te hard voor Jelle, maar met twee concurrenten in zijn kielzog wist Jelle naar een tweede plek te spurten in een tijd van 2.1217 min. Een mooie beloning voor het harde werken.Anne-Wil Snepvangers liep bij de tweedejaars meisjes C de 600 meter. Op de krappe 200-meterbaan kon ze haar outdoor-PR net niet benaderen. De klokte stopte op 1.59,78 min.

Een dag eerder was de indoorhal voor de D-junioren (geboortejaar 2002 en 2003). Chuck Pols deed bij de eerstejaars jongens mee op de 60 meter horden en aan het kogelstoten. Her hordelopen is altijd een lastig onderdeel, zeker voor D-junioren waarvoor het een nieuw onderdeel is. Chuck snelde door de series heen in een prima tijd van 11,32 sec. In de halve finale moest hij volle bak gaan en met een tijd van 11,43 sec mocht hij als laatste door naar de finale. De finale werd pas rond half zeven in de avond gelopen en dat was te merken aan Chuck. Met een tijd van 11,71 sec werd hij 7e, een prima prestatie op zijn eerste grote toernooi.

Bij het kogelstoten kwam hij in de wedstrijdronde net iets te kort voor de finale. Een goede 9e plaats met een afstand van 8.06 meter.

Voor MJD eerstejaars Anne ter Horst precies hetzelfde lot bij haar kogelwedstrijd. Een uitstekende stoot van 8,26 meter, een dik PR, betekende voor haar ook een 9e plaats van Nederland.

Prima prestaties dus van onze jongste junioren in Apeldoorn. Hopelijk kunnen ze dit doorzetten tijdens de rest van het seizoen.