Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Druk bezochte Atledo Indoor groot succes!

Geplaatst op maandag 19 januari 2015 om 11:55 uur

Van heinde en verre waren ze gekomen, wat ook blijkt uit de erepodia. Winst voor atleten van DAK Drunen, Attila Tilburg, THOR Roosendaal, DJA Zundert, Sprint Breda, Scorpio Oosterhout, AVR’69 Reusel, Gloria Atletiek Baarle Nassau, Groene Ster Zevenbergen en natuurlijk ook van Atledo zelf.

Een aantal jaren geleden koos Atledo ervoor om de Indoor voortaan in twee zalen te laten plaatsvinden. Daardoor konden voortaan meer atleten meedoen én was het mogelijk om op meerdere plaatsen te kogelstoten en te hoogspringen zodat atleten minder lang hoeven te wachten. Als een van de weinige indoorwedstrijden maakt Atledo ook gebruik van elektronische tijdwaarneming op de 35 meter sprint (die atleten twee keer mogen afwerken) en ook dit wordt door de atleten zeer op prijs gesteld. Wedstrijdleider Kris Beerens liet weten dat gekeken wordt naar mogelijkheden om volgend jaar nog meer atleten tegelijkertijd hun onderdeel te laten afwerken.

De best vertegenwoordigde groep waren de pupillen. Met tientallen tegelijk waren ze in de ochtend toegestroomd om hun kogel zo ver mogelijk te stoten, nieuwe hoogtes te overwinnen bij het hoogspringen en de 35 meter sprint zo snel mogelijk af te raffelen. Een feest om te zien hoe deze jonge atleten met veel plezier hun sport beoefenen. Ieder op zoek naar zijn of haar eigen grens in een poging die te overschrijden. Met blijdschap bij alweer een nieuw PR en af en toe een traantje van verdriet als het niet helemaal wil lukken. Beste Atledo’er bij de pupillen was tweedejaars A-pupil Marjolein Bogers bij de meisjes. Zij werd mooi derde met 1.574 punten (6,24 sec op de 35 meter, 6,46 meter ver met de kogel en 1,20 meter hoog). Daarmee bleef ze haar teamgenoten Anne de Jong en Isa Kuijpers net voor.

Zoals gebruikelijk bij wedstrijden die Atledo organiseert, doen ook de Specials mee. Fanatiek en met veel enthousiasme werkten zij hun wedstrijd af. Bij de vrouwen ging Atledo’s eigen Maaike Noorlag er met het goud vandoor en bij de mannen pakte Jorrit Heijkant de bronzen medaille.

De junioren, senioren en masters mochten ’s middags aan de bak. Daarbij was voor Atledo  goud bij de vrouwen masters voor Karin van Ham van Atledo, voor Glenn Pols bij de jongens junioren B (met zilver voor zijn broer Scott), Voor Bram Denissen bij de mannen senioren (en brons voor Mark Schellekens die aan een comeback begint) en zilver voor Bernard Oerlemans achter Justin François van Groene Ster bij de mannen masters. Justin werd in 2012 wereldkampioen indoor vijfkamp bij de masters 35+ en Europees kampioen tienkamp. Een topatleet dus. Deze indoorwedstrijd paste uitstekend in zijn voorbereiding op het NK indoor en Justin liet weten volgend jaar graag weer terug te komen om twee keer te mogen sprinten op de 35 meter.

Atledo en Dongen mogen trots zijn op zo’n mooie en goed georganiseerde indoorwedstrijd.