Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-Masters sterk van start in crosscircuit

Geplaatst op zaterdag 15 november 2014 om 15:26 uur

Half november en er zijn alweer vier van de in totaal elf crossen uit het Regio13-circuit afgewerkt, waarbij de Atledo-Masters ijzersterk van start zijn gegaan.

Onder zomerse omstandigheden werd eerst de Blauwe Meercross afgewerkt. Bij de Snertcross van Parcival in Tilburg was het bepaald geen snertweer en de twee crossen in de Loonse en Drunense Duinen zijn zwaar, maar werden onder fantastische weersomstandigheden afgewerkt. Voor de echte bikkels misschien jammer, maar het crossseizoen is nog lang en de Woeste Zee is nog ver. De tijden van regen, ijs, sneeuw en harde wind komen echt nog wel!

Bij de vrouwen senioren is het Lizanne Pijnenburg die na vier wedstrijden en vier starts op een fraaie tweede plaats in het klassement staat. Bij de vrouwen masters trekt Judith van Winkel de lijn van haar sterke prestaties tijdens de Clubkampioenschappen door in de cross, met een eerste en een tweede plaats (V45) tijdens de eerste twee wedstrijden. In diezelfde categorie strijden ook Marianne van der Velden (nog in de top 5) en Margriet ter Horst, terwijl Karin van Ham in de categorie V35 eveneens top 5 staat. Ralph Jacobs heeft inmiddels als enige mannelijke senior namens Atledo zijn eerste cross afgewerkt en wordt met de week sterker. Maar de echte punten worden verdiend bij de Masters, met een zeer grote en sterke opkomst uit de wedstrijdgroep van Marian Mahieu. Het is vooral een felle strijd in de categorieën M45 en M55, waar de blauwe sneltreinen  van Atledo voorlopig de TRR-ploeg van Greg van Hest knap partij weten te bieden. Gerjan Diepstraten en Hens Koreman hebben al verschillende podiumplaatsen veroverd en zij voeren ook het tussenklassement bij de mannen M55 aan. Ook bij de mannen M35 en M45 is Atledo terug te vinden in de top van het klassement. Atledo staat zowel bij de pupillen/junioren als bij de categorie senioren/masters op een tweede plaats in het verenigingsklassement van het Regio13-circuit.

Het zou mooi zijn deze fraaie resultaten in de strijd om het intern Clubkampioenschap cross terug te zien op de Atledowebsite, zodat iedereen die strijd van dichtbij kan volgen en er nog meer mensen gaan deelnemen of komen kijken. Nu is dit klassement helaas slechts bijgewerkt tot en met december 2013.

Op naar een voortzetting van die sterke start bij de volgende crossen!