Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag + Uitslag Bruggenloop

Geplaatst op maandag 27 oktober 2014 om 11:17 uur

UITSLAGEN

Voor de 5e keer op rij is de Bruggenloop bij Atledo gehouden. De weersomstandigheden waren ideaal vergeleken met de omstandigheden in het begin van de week. Het enige minpuntje was de tegenwind op weg naar het kanaal. Het parcours is allesbehalve vlak, maar daardoor een ideale voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop of een goede training als voorbereiding op het crosscircuit.

Om 09.30uur gaf Bram het startsein aan de lopers en kon iedereen beginnen aan zijn of haar uitdaging. De meesten gingen zoals gebruikelijk voor de maximale afstand van 10km, echter waren er ook lopers die het na 1 ronde voldoende vonden op de vrije zondagochtend.

René van Strien kwam als 1e loper na 1 rond over de finish. Ook de jeugdleden Anne, Femke en Manon legde de volledige ronde van 2 km af. Voor sommige lopers was het moeilijk om baan 1 van de rest te onderscheiden, waardoor het voor de jury weer een uitdaging was om de juiste aankomstvolgorde te registreren. Na ruim 40 minuten kwam Christ Chabot als 1e van de 10km binnen, gevolgd door Friedy en Toine. Deze laatste 2 hadden gisteren nog deelgenomen aan de Snertcross, waarvan ze schijnbaar weinig last ondervonden tijdens de Bruggenloop. 

Tevens wil ik nog even onze Toon onder de aandacht brengen. Deze sportieve bijna 74 jarige is nog een aantal keer per actief bij Atledo en loopt nog steeds alle trimlopen en wedstrijden bij Atledo mee, waarbij hij gaat voor de maximale afstand. Alle wedstrijden in de regio bezoekt hij op de fiets om de Atledo deelnemers aan te moedigen. We hopen dat hij samen met onder andere Hennie kan laten zien dat ook ouderen lang en actief betrokken kunnen blijven bij Atledo bij de trim- en wedstrijlopen.

Aansluitend was er voor de 1e keer een boekenmarkt in de kantine georganiseerd. Dit idee was ontstaan na afloop van de rommelmarkt. Door deze boekenmarkt bleef iedereen wat langer dan normaal “hangen” in de kantine, zodat het nog een gezellige afsluiting was van de Bruggenloop. Met de sportieve voldoening en boeken onder de arm gingen de meesten voldaan huiswaarts. De eerste signalen over de combinatie waren zeer positief en daardoor lijkt het op voorhand al voor herhaling vatbaar. 

Namens de TOC willen we alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Bruggenloop en boekenmarkt. We hopen dat iedereen er in 2015 weer bij is bij de 6e editie.