Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goede prestaties: Brabants Pupillen Kampioenschap

Geplaatst op zaterdag 13 september 2008 om 20:31 uur

Zaterdag 13 september werden er de Brabantse Pupillen Kampioenschappen gehouden in Baarle Nassau. Hier aan deden C-pupil Jelle de Roon en A-pupil eerste jaars Lekan Dalenberg mee. Zij hadden een uitnodiging ontvangen om aan dit kampioenschap te mogen deelnemen.
 
Jelle de Roon begon de dag, ondanks de miezer regen, goed met balwerpen. Bij dit onderdeel werd hij keurig derde met een worp van 20.72 meter net onder zijn persoonlijk record. Vervolgens moest hij de 40 meter sprint gaan doen. Hij sprintte naar een eindtijd van 7.31 seconden en dit is voor hem een mooie PR wat wederom een derde plaats opleverde. Daarna kon hij gaan hoogspringen en evenaarde zijn persoonlijk record dat staat op 0,95 centimeter. Na deze drie onderdelen stond Jelle tweede in het tussen klassement en werd het spannend bij het verspringen, omdat de nummers twee t/m vijf dicht bij elkaar stonden. Jelle moest genoegen nemen met een sprong van 2.67 meter wat een tiende plaats opleverde van de achttien deelnemers. Nu was het afwachten op de einduitslag, maar voordat deze bekend werd moest hij nog een 600 meter lopen. Dit is een apart Brabants Kampioenschap .
Jelle kwam in de tweede serie uit en het werd een spannende wedstrijd. Met 14 honderdste verschil eindigde Jelle in een tijd van 2.06.16 minuten dus net achter de winnaar. Hij verbetert hiermee het clubrecord en werd tweede op dit apart kampioenschap.
Daarna was het wachten op de einduitslag van de meerkamp. Hier werd Jelle verrassend derde en hij ging met een bronzen en een zilveren plak naar huis.
 

A-pupil eerste jaars Lekan Dalenberg had als eerste onderdeel de 60 meter sprint. Hij sprintte naar een eindtijd van 9.25 seconden en werd keurig vijfde. Vervolgens moest hij gaan verspringen. Lekan sprong 3,85 meter en behaalde hierbij een gedeelde 15e plaats van de dertig deelnemers. Bij het kogelstoten stootte hij de kogel naar 7.14 meter en werd bij dit onderdeel 14e. Bij het hoogspringen haalde hij een derde plek met een hoogte van 1.30 meter. In de meerkamp eindigde Lekan op een keurige zesde plaats en wist zich goed staande te houden tussen de A-pupillen tweede jaars.

 De 1.000 meter liep Lekan in 3.48.48minuten en werd 17e.

 Lekan Dalenberg (links) en Jelle de Roon (rechts)