Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo drinkt water!

Geplaatst op vrijdag 22 augustus 2014 om 11:30 uur

Sport en water zijn goede bondgenoten. Oud-Atledo'ster Nadine Broersen vindt dat ook: ‘’Als topsporter weet ik hoe belangrijk het is om tijdens het sporten goed te drinken. Je lichaam verliest vocht en water is een prima dorstlesser. Ook direct na het sporten.’’

Water: een 100% dorstlesser met 0 calorieën
Wie een uur sport, verliest zomaar 1 tot 2 liter vocht. Dat moet je op tijd weer aanvullen. Ons lichaam bestaat voor 65% uit water, dus wat is logischer dan water drinken tijdens het sporten! Speciale sportdrankjes zijn niet nodig; water is een 100% dorstlesser met 0 calorieën. “Niet alleen voldoende bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Ook hetgeen wat je eet en drinkt speelt een grote rol. Water reinigt en herstelt je lichaam. Het drinken van water tijdens en na het trainen is daarom voor ons vanzelfsprekend.”

Atledo drinkt ook water
Vanuit de gemeente Dongen zijn er dit jaar diverse acties om het drinken van water te stimuleren, zoals het watertappunt in de Hoge Ham en bij de Avondvierdaagse, de posteractie met Nadine Broersen en diverse acties op scholen. “Ook Atledo wil laten zien dat water drinken gezond en lekker is. We hebben daarom in samenwerking met de gemeente Dongen en fotograaf Jan Stads een mooie DrinkWater-poster met atleten van onze junioren loopgroep laten maken. Hiermee willen we in onze kantine en op de baan laten zien dat ook wij water drinken. Naast de poster gaan we binnenkort ook een aantal acties ondernemen om daarmee aandacht voor water drinken tijdens het sporten te vragen. We houden je op de hoogte!”