Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Afscheid

Geplaatst op maandag 7 juli 2014 om 20:25 uur

In februari kondigde ik met het oog op de ALV mijn afscheid als voorzitter aan vanwege nieuwe beroepsmatige werkzaamheden. Op de ALV zei ik dat ik richting de zomer nog een periode aan zou blijven voor overgang en overdracht. Die periode eindigt nu de zomervakantie begint.

Dat is om meerdere redenen jammer. Ten eerste omdat ik mijn taak als voorzitter sinds mei 2009 met veel plezier heb gedaan en ik het laatste jaar van mijn tweede termijn graag had afgemaakt. Wel heb ik altijd gezegd dat ik twee termijnen als voorzitter zowel voor mijzelf als mijn gezin als voor Atledo genoeg vind. Voor de doorstroming en groei van een club is het belangrijk als regelmatig nieuwe frisse krachten komen bovendrijven, zeker ook voor de functie van voorzitter.

Dan de tweede reden waarom het jammer is. We hebben nog geen opvolg(st)er gevonden. We hebben meerdere personen (zowel mannen als vrouwen) benaderd om mij op te volgen, maar om allerlei persoonlijke redenen konden deze mensen de voorzittershamer helaas niet van mij overnemen.

De organisatiestructuur staat. Maar de rollen van voorzitter, leden sponsorcommissie en kantinebeheerder zijn nog niet ingevuld. Vooralsnog is onze penningmeester Albert Verschure waarnemend voorzitter, maar dat kan niet lang zo blijven. Het verbaast mij als vertrekkend voorzitter en het stelt me ook teleur, dat er onder ongeveer 650 Atledoleden niemand te vinden is die deze vertegenwoordigende functie van een mooie vereniging op zich wil nemen.

Voorzitter zijn van een bestuur met gedreven, ervaren en nieuwe bestuurders met een Atledohart is een eer om te mogen doen en ik hoop van harte dat er binnenkort een geschikte opvolger is om aan deze functie invulling te geven op een wijze die bij hem of haar past en waar Atledo plezier aan beleeft.

Bedankt voor jullie ondersteuning, complimenten en kritiek in de afgelopen jaren en tot ziens bij Atledo. Want ik blijf gewoon betrokken bij mijn club, als sporter en als vrijwilliger.

Met sportieve groet,

Gerdjan Kipping