Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Nieuwe Run for Fun groep start in september 2014

Geplaatst op vrijdag 22 augustus 2014 om 10:35 uur

Elk jaar start Atledo met een cursus voor (her)beginnende lopers: Run for Fun. Na 20 weken trainen kun je als eindresultaat 5 kilometer onafgebroken lopen. De trainingen zijn opgebouwd in blokken waarin hardlopen wordt afgewisseld met (actieve) rust en oefeningen. Je zult snel resultaat behalen, maar bovenal zal je merken dat lopen vooral plezier geeft. Na 20 weken kun je kiezen in welke trimgroep je je sportieve carrière wilt voortzetten. Je hebt dan immers een goede basis om aan te sluiten bij de diverse trimgroepen.

Voor wie is de cursus bedoeld
Iedereen die wil starten met hardlopen of die al voor zichzelf loopt, maar door gerichter te trainen in verenigingsverband zijn of haar grenzen wil verleggen. Maar ook voor degene die terugkomt van een blessure. Kortom iedereen die het leuk vind om in groepsverband naar een gemeenschappelijk einddoel te trainen.

Hoe zien de trainingen eruit 
Het belangrijkste is het plezier. Het trainingsprogramma is dan ook heel afwisselend. We vinden het heel belangrijk om naast de trainingsopbouw aandacht te geven aan blessurepreventie. Elke training bestaat uit een warming up, kern en cooling-down, waarbij loophouding en looptechniek een vast onderdeel vormen van elke training. We zorgen met regelmaat voor andere trainingsvormen. Buiten het trainen op de baan, wordt er ook afwisselend op de weg en op onverharde ondergrond gelopen.

Praktische informatie voor de start van Run for Fun september 2014 
Bij voldoende animo start de eerstvolgende nieuwe groep op woensdag 10 september 2014. De trainingen zijn wekelijks op woensdag van 20:15 tot 21:30 uur. Mocht je belangstelling hebben voor deelname stuur dan een emailbericht naar RunforFun@atledo.nl
Voorafgaand aan de eerste training is er op 27 augustus 2014 om 20:15 uur een informatieavond in de kantine van Atledo. Tijdens deze avond zal de opbouw van het programma, kosten en algemene info met betrekking tot Atledo en het hardlopen worden besproken.

Meer info