Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Competitieteams C/D-junioren op dreef

Geplaatst op dinsdag 27 mei 2014 om 15:09 uur

Zaterdag 24 mei gingen de drie C/D-junioren ploegen inclusief trainers, ouders, supporters en jurylid (bedankt Frank!) richting Waalwijk voor de tweede competitiewedstrijd. Nadat de eerste wedstrijd van twee weken eerder op onze thuisbaan was verregend, hadden we nu een aangenaam fel zonnetje.


bovenste rij vlnr: Rik, Phill, Luuk, Anne, Desiree, Laura en Indy
onderste rij vlnr: Joram, Xander, Ruben, Timo, Iris en Enola
liggend vlnr: Scott en Sam
op de foto ontbreken: Jelle, Jaïr, Lucien en Geert


De D-jongens hebben een klein team, maar dit keer wel alle onderdelen volledig bezet. Traditioneel wordt er begonnen met de estafette. Achtereen volgens Luuk, Timo, Ruben en Geert brengen het stokje telkens 80 meter verder tot aan de finish. De wissels kunnen her en der nog wat beter, de eindtijd was 45.82 sec. Phill Pols mocht drie individuele onderdelen doen. De 80 meter horden ging solide in een tijd van 13.29 sec. Het hoogspringen ging ouderwets weer goed, met 1.60 mtr pakt Phill veel punten. Bij beide onderdelen pakte hij de winst. Bij het discuswerpen wilde het niet vlotten, maar in de laatste poging perste Phill er toch een mooie afstand uit, 28.91 mtr. Luuk Waars snelde naar een 5e plaats op de 80 meter sprint in 11.59 sec. Ook het verspringen ging prima met een afstand van 4.12 mtr. Dat had nog verder kunnen zijn, ware het niet dat een jurylid een verre geldige sprong afkeurde. Geert van Krevelen benaderde zijn PR op het speerwerpen met 26.66 mtr. Bij het kogelstoten had hij wat last van zijn schouder maar stootte toch over de 8 meter zoals beloofd aan jurylid Frank.

Ruben Bogers had niet zijn dag. Een voetblessure verhinderde hem om tot top prestaties te komen. Toch haalde hij belangrijke punten binnen op de 80 meter horden (16.01 sec) en de 1000 meter (3:46.79 min). Timo van Dongen gooide alles in de strijd op de 1000 meter en ging hard van start, met een tijd van 3:49,65 min een mooi PR. Daarna moest hij ook nog de 80 meter sprinten en deed daar 12.23 sec over. Aan het einde van de dag een verdiende 3e plaats in de poule met 5579 punten.

Het competitieteam van de D-meisjes bestaat uit een gezellige groep meiden die zich zowel op trainingen als op wedstrijden meer laten zien. De 4 x 60 meter ging weer een stuk sneller dan in wedstrijd 1 met een tijd van 37,38 sec. Indy Snoeren is één van de aanwinsten in de ploeg en haalde een berg punten binnen. Ze vreesde de 1000 meter, maar gezien haar tijd van 3:56.12 min hoefde dat helemaal niet. Ze verbeterde zich ook tijdens de wedstrijd flink bij het kogelstoten en eindigde uiteindelijk op 7.43 mtr. Het laatste onderdeel, de 60 meter sprint, ging in 9.77 sec.
Enola Redering had een lastige serie op de 1000 meter, ze kon net niet aanhaken bij een groepje voor haar, niettemin liep ze de 2,5 ronde over de baan in 4:06,85 min. Bij het hoogspringen kwam ze steady tot 1.25 mtr. Desiree Trommelen moest drie keer 60 meter lopen. Allereerst in de estafette, ten tweede met hordes er tussen en als derde de sprint. Drie keer goed gelopen, bij de 60 meter horden net geen PR met een tijd van 13.66 sec. De 60 meter zonder hordes ging precies 4 seconden sneller. Iris Schoenmakers had een redelijk onopvallende dag. Haar prestaties op de 60 meter horden (13.51 sec) en het verspringen (3.38 mtr) waren naar behoren. Laura Mulder maakte flinke stappen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zowel de 60 meter sprint (10.73 sec) als de 1000 meter (4:09.13 min) ging stukken sneller, dat belooft nog wat voor de volgende wedstrijden. Ook Anne Lodewijks liet progressie zien. Zowel de 2 kilo zware kogel (6.43 mtr) als de 750 gram zware discus (11.97 mtr) landde verder dan bij de vorige competitiewedstrijd. In totaal haalde de meisjes 3856 punten, maar liefst 562 punten meer als vorige keer. Hopelijk zien we dezelfde vooruitgang bij wedstrijd 3 op 21 juni in Tilburg.

Het 8 koppige  C-junioren jongens competitie team had er zin in. Het estafetteteam bestaande uit Rik, Jelle, Xander en Joram waren maar liefst 1,4 seconde sneller als twee weken terug en kwamen in een tijd van 55.03 sec over de finish. Nog voor de estafette gingen Jelle van start bij het speerwerpen. Elke poging ging verder als ooit tevoren. Na poging vier stond er een PR van 39.25 mtr op de borden. Nog maar decimeters verwijderd van de magische grens van 40 meter. Verderop in de middag liep Jelle een supersnelle 800 meter. De twee rondes over het kunststof vlogen voorbij. Met een goede eindsprint liet hij de klok stilzetten op een tijd van 2:10.22 min. Hij pakte hiermee 778 punten en dat was het hoogste puntenaantal van alle atleten op de wedstrijddag. Toch was Jelle niet tevreden want hij kwam 0.22 sec tekort voor zijn doel, een plaatsje op de nationale ranglijst.
Lucien Kuijpers mocht in zijn tweede wedstrijd bij de C-junioren alle drie de werp-onderdelen doen.  Ook al is Lucien geen krachtpatser hij doet goed zijn best en leert elke training en wedstrijd bij. Het speerwerpen ging fantastisch met 14.23 mtr, het discuswerpen met 10.59 mtr en het kogelstoten met 3.89 mtr gingen verder dan ooit. Sam van der Pol had een uitstekende dag met twee persoonlijke records. De 100 meter horden gaat steeds soepeler in een tijd van 16.91 sec. Bij het discuswerpen kwam hij tot 35.74 mtr. Beide prestaties waren goed voor plaats 4 en een nieuw PR. Bij het hoogspringen had hij wat last van vermoeide benen, maar kwam hij toch tot 1.55 mtr.
Scott Pols is aan het terugkomen van een hardnekkige heup/bovenbeen blessure maar gaat elke wedstrijd weer stapjes vooruit. Zowel bij het kogelstoten met 10.63 mtr en de 100 meter in 13.34 sec kwam hij dicht in de buurt van zijn persoonlijke records. Het verspringen had Scott al lang niet meer gedaan, maar dat ging elke poging weer beter, de laatste poging reikte hij 4.64 mtr de zandbak in.
Jaïr van Winkel werd speciaal uit Ulvenhout ingevlogen voor een 800 meter. Deze nieuweling liet gelijk zijn dat hij uit het goede hout was gesneden. Voor de start meldde hij dat hij makkelijk onder de 2.26 min zou lopen. Belofte maakt schuld en hij loste deze schuld ook zeker in, eindtijd 2:24.62 min. Joram de Bont is de springveer van de groep. Hij nam zowel het hoogspringen als het verspringen voor zijn rekening. Bij het verspringen sprong hij een persoonlijk record van 3.85 mtr en hij sprong 1.35 mtr hoog. Rik mocht laten zien dat hij kon sprinten. Eerst de 100 meter met hordes. Dat kon beter gezien de tijd van 23.70 sec, maar aangezien Rik nog maar kort op atletiek zit, komt daar nog wel vooruitgang in. De 100 meter zonder hordes ging wel uitstekend.  Na een flitsende start liep hij naar een recordtijd van 15.90 sec. Xander Mahieu stond aan de start van de 100 meter horden met wat buik/maagklachten. Toch merkte je daar nergens van tijdens de race. Een nieuwe besttijd van 20.22 sec kwam op de klokken te staan. Na deze race wilde zijn buik nog steeds niet meewerken en werd er besloten om de 800 meter te laten schieten. Ook de C-jongens kwamen net als de D-jongens op plaats 3 terecht en net als de D-meisjes met meer dan 500 punten meer als in de eerste wedstrijd.

De trainers hebben volop genoten van alle goede prestaties en hopen dat de competitie-teams de derde wedstrijd op zaterdag 21 juni in Tilburg weer zo goed voor de dag komen.