Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Rommelmarkt Atledo groot succes.

Geplaatst op zondag 25 mei 2014 om 21:16 uur

Moest de Rommelmarkt in september 2013 nog worden afgeblazen nu waren er ruim 2 containers vol spullen ingezameld en kon de Rommelmarkt gewoon doorgaan. De weergoden waren ons gunstig gezind vorig weekeinde. Zowel op de dag van opbouwen als op de dag van de Rommelmarkt zelf was het schitterend weer. Veel zon en ,belangrijk, geen neerslag.

Op zaterdag 17 mei werd er al vroeg begonnen met het opbouwen van de kramen. Dat liep gesmeerd en goed georganiseerd. Het leeghalen van de containers en vooral het uitsorteren van de spullen kostte heel wat meer tijd, maar zo tegen 4 uur ‘s middags stonden de meeste kramen vol en was alle koopwaar uitgestald. ’s Nachts hebben Michel en Hens voor de zekerheid de wacht gehouden, maar gelukkig is het droog gebleven en zijn er ook geen ongenode gasten gekomen om de boel te vernielen.

De volgende dag kregen de verkopers nog de laatste tips en trucs mee van Netty en Arien . Om 11 uur ging de poort open en renden de  kopers letterlijk naar de kramen om er de beste spullen als eerste tussen uit te halen. Vooral de elektrische apparaten kraam en boekentafels werden direct uitgeplozen. Volle tassen en karren met spullen werden in de loop van de dag naar de parkeerplaats gesjouwd en daar in auto’s geladen, maar nog veel meer bleef gewoon staan.

Onder het genot van een gezellig muziekje en een drankje werd ook het terras druk bezocht. ’s Middags werd het gaandeweg wat rustiger met nog een laatste opleving tegen sluitingstijd om haast tegen weggeefprijzen nog wat mee te pakken. Daarna was het opruimen geblazen. Weer al die spullen in je handen pakken. Wat nog bruikbaar is wordt bewaard tot volgend jaar. Het oud ijzer en de overgebleven kleding hebben later in de week nog hun bestemming gevonden en wat extra geld opgebracht. De rest is verdwenen en afgevoerd in container van de Gemeente.

Voor ons was het de eerste keer dat we de Atledo Rommelmarkt hebben georganiseerd en ondanks dat er nog best wat te verbeteren valt zijn we zeer tevreden met 300 bezoekers en een netto opbrengst van 2223 euro.

We willen iedereen die heeft meegeholpen om onze Rommelmarkt tot een succes te maken dan ook hartelijk bedanken voor hun inspanning en medewerking. Met name De Gemeente Dongen voor de marktkramen en container. Het Weekblad van Dongen voor de mooie affiches.Elly van Bragt E3O Professional Organazing voor 2 loslaatdagen die ons veel spullen hebben opgeleverd en A en M wegenbouw uit Waspik.

En, last but not least, alle vrijwilligers die hebben mee geholpen met organiseren, affiches, opbouwen, verkopen, afbreken, catering enz. In het bijzonder Bas Siemons voor zijn enthousiaste verkooptalent.

Team Rommelmarkt

Michel, Netty, Arien, Hens.

PS: De antieke stoeltjesboor uit 1914 is te zien in particulier museum De Vergane Glorie in Baarle Hertog 0032 14699832