Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jeugdig Atledo opent baancompetitie in Spijkenisse

Geplaatst op dinsdag 6 mei 2014 om 02:16 uur

Met een verjongde mannenploeg en een gemengde vrouwenploeg met Spiridon toog Atledo zondag 4 mei naar Spijkenisse voor de eerste competitiewedstrijd van 2014. Beide ploegen komen dit jaar weer uit in de derde divisie. De stemming was goed. De resultaten waren wisselend.

Omdat de vrouwen dit jaar met minder zijn, kon geen volledige ploeg worden opgesteld. Bij Spiridon was dat probleem nog groter en dus werd besloten om met een gezamenlijke ploeg uit te komen, maar zelfs dat kon niet voorkomen, dat niet alle onderdelen bezet werden. Een hoge klassering zat er op voorhand al niet in. Namens Atledo kwamen captain Robin Flipsen, de teruggekeerde Shannon Sprangers, de Atledotrouwe studente Tessa Trommelen, en A-juniore Cathelijn Peeters in actie. Spiridon had sprintkanon Kaylee van de Par afgevaardigd.

Cathelijn was niet tevreden over haar start bij de 100 meter horden, maar vloog over de tweede tot en met de zevende horde. Bij de achtste haperde ze echter, als gevolg waarvan ze niet goed kon finishen. Het leverde haar echter wel een mooie tijd van 16,62 sec. op, slechts 0,03 boven haar recente clubrecord. Geen Atledo-A-juniore was ooit sneller. Op de 400 meter liep Cathelijn in een ontspannen stijl naar een mooie 1.04,34. Het laatste deel hakte de tegenwind er toch in.

Shannon maakte haar competitierentree na vele jaren door 18,23 mtr. te werpen met de discus. Daarmee landde de discus alweer twee meter verder dan tijdens de afgelopen Atledo Werp3kamp en ze mag dus tevreden zijn met haar vooruitgang. Stap voor stap ontwikkelt Shannon zich verder. Op de laatste training liet ze ook alweer zien dat hordenlopen haar in de jeugd heel goed afging.

Tessa verbeterde haar PR bij het kogelstoten met ruim een meter en was dus erg blij. De 4 kilo zware kogel landde pas na 7,75 meter, goed voor 427 punten.

Kaylee traint inmiddels extra bij av Sprint en hoopte sneller te zijn dan ze uiteindelijk was, maar noteerde twee uitstekende tijden aan het begin van het nog prille baanseizoen. In 13,04 sec. snelde ze naar de finish op de 100 meter en met 26,89 sec. bleef ze maar een halve seconde boven haar PR. Twee tijden die hoop geven dat ze beide PR’s dit jaar nog kan verbeteren.

Voor Robin Flipsen was het tenslotte een dag met wisselende gevoelens. Over de 800 meter was ze zelf niet helemaal tevreden, maar desondanks liep ze naar een nette 2.31.91 min. Op de 3.000 meter ging ze goed van start, maar halverwege speelde een pijnlijke oude buikblessure weer op en een recente enkelblessure. Op karakter liep ze voor de ploeg toch nog door naar een tijd van 12.33,40. Maar door de blessure kon ze helaas niet meer lopen op de afsluitende Zweedse estafette en moest Atledo verstek laten gaan op dit mooie onderdeel.

Bij de heren ontbraken veel bekende namen van de afgelopen jaren, maar met A-junioren en jonge senioren kon een degelijke ploeg worden afgevaardigd. Nieuweling Joerie van Etten, de met de ziekte van Pfeiffer kampende Bram Denissen, Thomas van Schijndel die bijna rechtstreeks van een feestje afkwam, jonge nestor Tim Schellekens, de van een blessure teruggekeerde Benno Snepvangers, allesloper Martijn Flipsen en lange-afstandman Wouter Stokkermans behaalden samen een nette achtste plaats in een veld van 18 teams.

Tim traint zelf niet veel meer (hij geeft daarentegen des te meer training aan onze jeugd), maar dat weerhield hem er niet van maar liefst drie keer in actie te komen. Op de horden finishte hij in 17,88 sec., bij het hoogspringen zweefde hij ondanks trainingsachterstand naar een degelijke 1,75 meter en bij het hinkstapspringen benaderde hij zelfs de 12-metergrens met een afstand van 11,94 meter.

Bram beperkte zich vanwege pfeiffer tot het speerwerpen en de 100 meter. De speer liet hij met 39,75 mtr. net voor de 40-metergrens landen, waarbij hij liet zien dat daar nog meer in het vat zit dit jaar. Op de 100 mtr. was 12,27 sec. gezien de omstandigheden een goede prestatie.

Foto: Tim en Bram hadden er alles voor over om Atledo aan zoveel mogelijk punten te helpen.

Joerie van Etten liep op dat onderdeel wat verkrampt naar een hemzelf tegenvallende 12,52 sec., maar hij hervond zichzelf op de 200 meter, waarbij hij op zijn gewone schoenen naar een PR van 25,65 liep. Met extra aandacht voor de techniek zal Joerie zich dit jaar zeker nog verbeteren.

Thomas hervond zichzelf helemaal op de 200 meter nadat hij bij het kogelstoten ver onder zijn kunnen presteerde. Om weer meer grip op de kogel te krijgen zal wat meer nachtrust voorafgaand aan de volgende wedstrijd zeker het beoogde effect hebben. Maar met zijn nieuwe PR van 24,59 sec. op de 200 meter kwam de trainingsarbeid die hij er samen met sprinttrainer Ardy van Broekhoven in had gestoken eindelijk uit.

Martijn presteerde ook afwisselend. Bij het verspringen had hij zijn dag niet en bleef hij steken bij 4,90 mtr. Maar op de 400 meter herstelde hij zich na een haperende start razendsnel en liep hij in een mooie stijl naar een nieuw PR van 56,79 sec.

Benno maakte een dag voor zijn achttiende verjaardag zijn rentree op de 800 meter, een afstand die van een loper eist dat hij die vaak loopt om het goede gevoel te krijgen. Benno finishte na een behouden eerste ronde en een dipje aan het begin van de tweede ronde met een uitstekend eindschot in een mooie tijd van 2.10,44. Als hij wat langer blessurevrij blijft, kan hij zich dit jaar nog mooi ontwikkelen.

Aan Wouter Stokkermans was de eer om twaalf-en-een-half slopende ronden vol te maken om zo een mooie tijd op de 5.000 meter te lopen. Voor velen vaak een lastige afstand om op de baan te lopen en ook Wouter ondervond dit weer. Toch liep hij naar een mooi PR van (handgeklokt door de coaches) ongeveer 17.41 min. De officiële uitslag vermeldt een tijd van 17.15,90 min., maar dat is onjuist. Toch kan zijn tijd nog sneller als Wouter de volgende keer wel goed inschat dat er nog een ronde gelopen moet worden.

Tot slot mochten Martijn, Wouter, Thomas en Joerie nog van start op de Zweedse estafette. Martijn liep een slimme 400 meter, Wouter vocht zich zo kort na de zware 5.000 meter knap door de 300 meter heen, waarna Thomas nog een keer zijn kunstje mocht doen op de 200 meter om Joerie aan te zetten tot een betere 100 meter dan op het individuele onderdeel. Dat leidde tot een tijd van 2.17,71 min. Een tijd waar nog een stuk van af kan door de wissels te verbeteren.

Al met al een mooie dag waarop met veel plezier gesport werd en waaraan ook de aanwezige Atledosupporters bijdroegen. Een aantal routiniers heeft al laten weten bij de tweede wedstrijd ook weer aan de start te willen staan. Eens kijken of zij hun plaats weten terug te veroveren voor de volgende afspraak op 25 mei in Vlaardingen bij A.V. Fortuna.

De volledige uitslag kun je hier vinden.