Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Riet Jonkers 4x wereldkampioen in Boedapest

Geplaatst op zondag 6 april 2014 om 17:25 uur

Zondag 30 maart jl. werd het wereldkampioenschap indoor voor masters in Budapest afgesloten en Atledo’s Riet Jonkers-Slegers kan terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi.

Riet komt uit in de categorie vrouwen 70+ en al op de eerste dag won ze haar eerste gouden plak. En dat niet alleen. Riet won de vijfkamp (60 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, verspringen en 800 meter) met een wereldrecord puntenaantal van 4.676. Dat was de opmaat naar nog meer succes in de daaropvolgende dagen.

Op de 60 meter horden won Riet goud in een tijd van 11,96 sec. De 400 meter werd haar prooi in een tijd van 1.20,27 en op de 800 meter won ze goud in een tijd die slechts 0,2 seconden boven het wereldrecord lag. Was ze daar niet door een Russische concurrente naar buiten geduwd, dan was allicht ook dat wereldrecord in haar bezit gekomen. Op de 200 meter sleepte Riet ook nog een zilveren medaille in de wacht in een tijd van 34,02 sec. Op de slotdag zat een medaille er niet meer in, maar ook de vierde plaats bij het gewichtwerpen (met een afstand van 10,38 mtr.) mocht gezien worden.


Op de archieffoto is Riet te zien op de 60 meter horden bij het EK outdoor masters in Zittau (Duitsland) in 2013.

Op deze archieffoto is Riet te zien op de 60 meter horden bij het EK outdoor masters in Zittau (Duitsland) in 2013.

 

Alweer prachtige prestaties van Riet op wie de (leef)tijd geen vat lijkt te krijgen. Waarbij het belangrijkste voorop staat: plezier (blijven) hebben in het sporten zelf.

Riet, leden en bestuur van Atledo zijn trots op je prestaties.