Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goed begin Atledo atleten na de zomervakantie

Geplaatst op zaterdag 30 augustus 2008 om 18:21 uur

Zaterdag 30 augustus ging een groep Atledo pupillen en junioren naar de atletiekbaan in Oosterhout voor de eerste baanwedstrijd na de zomervakantie. Ondanks dat de kinderen pas weer drie weken in training zijn, werden er prima prestaties geleverd.

De jongste van de Atledoërs was mini-pupil Geert van Krevelen. Hij wierp de bal verder dan ooit tevoren naar een afstand van 18.57 mtr. Bij de B-pupillen waren Sam van der Pol en Scott Pols aan elkaar gewaagd. In de meerkamp eindstand was Sam maar 40 puntjes beter dan Scott. Sam sprintte naar een nieuw record op de 40 meter in een tijd van 7.1 sec. Scott had een zeer goede dag met maar liefst 3 PR’s op de 40 meter, het verspringen en de afsluitende 1000 meter.

Bij de A-pupillen jongens was Lekan Dalenberg in bloedvorm. Drie persoonlijke records met als uitschieter een sprong over een hoogte van 1.40 mtr en bovendien de overtuigende winst in de meerkamp. Glenn Pols behaalde die dag op elk onderdeel een record. Hij was het meest tevreden met zijn PR bij het hoogspringen van 1.05 mtr. Pim van der Pol is een prima loper en werd derde op de 1000 meter met een nieuw persoonlijk record van 3.36,9 min.
Indy Flipsen was de enige meisjes pupil en liet zien dat ze nieuwe krachten heeft opgedaan in de vakantie. Ook zij was op drie onderdelen beter dan ooit.

D-jongen Daan van Krevelen had wat last van zijn pijnlijke knie, opgelopen tijdens de gym een paar dagen van tevoren, maar dat weerhield hem niet van het scoren van 2 records op het discuswerpen (18.80 mtr) en het kogelstoten (8.46 mtr). Martijn Flipsen was ook in blakende vorm getuige zijn 3 persoonlijke records, met name zijn tijd op de 600 meter van 1.57,8 min was uitstekend.
Cas van Eersel was op dreef op de loopnummers. Zowel op de 80 meter sprint (12.9 sec) als op de 600 meter (2.05,3 min) werden er PR’s behaald.
Bij de meiden wierp Mandy Hendriks de 750 gram zware discus naar een afstand van 15.20 mtr en liet bij het kogelstoten de kogel landen op 7.15 mtr. Cathelijn Peeters sprintte naar een tijd van 9.6 sec op de 60 meter sprint en liep de 600 meter in 2.09,2 min.

Bij de C-meisjes liep Robin Flipsen naar een zeer goede tijd op de 600m. Haar tijd van 1.50,8 min was de gedeelde 9e tijd ooit gelopen door een Atledo-dame. Jongen Junior C Mark Schellekens deed het ook uitstekend. Hij behaalde twee dikke records bij het discuswerpen en de 600 meter. De discus wierp hij naar 35.38 mtr en hij kwam na 1.37,4 min over de finish bij de 600 meter. Door zijn goede prestaties de week ervoor bij de Nationale Kampioenschappen mag hij komende zaterdag (6 september) uitkomen voor het Nederlands team in een interland in Gladbeck (Dui). Hij zal daar acte de présence geven op zijn favoriete onderdeel, het speerwerpen.