Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Oud-Atledo'ster Nadine Broersen WERELDKAMPIOEN!!!

Geplaatst op maandag 10 maart 2014 om 00:24 uur

Bijna geen Atledo’er en Dongenaar zal het dit weekeinde zijn ontgaan dat Nadine Broersen afgelopen vrijdag in het Poolse Sopot indoor wereldkampioen vijfkamp is geworden, de eerste Nederlandse wereldkampioene indoor sinds 25 jaar! Atledo is trots op de prestaties van ons oud-lid en wij feliciteren Nadine en haar begeleiders van harte met deze prachtige prestatie.

Nadat Nadine in 1999 bij Atledo met atletiek begon, verliep haar ontwikkeling gestaag. Al snel bleek dat ze talent had op meerdere onderdelen. Met name op horden, speerwerpen en hoogspringen bleek ze erg goed uit de voeten te kunnen. Aangezien deze onderdelen ook deel uitmaken van de meerkamp wist ze ook daarop te overtuigen. Overwinningen en ereplaatsen bij de nationale D- en C-spelen en Brabantse Kampioenschappen bleven dan ook niet uit.

 

Zoals bij veel jonge Atledo'ers waren ook de ouders van Nadine veel op de club en bij wedstrijden te vinden. Beide ouders waren enkele jaren actief als jurylid bij atletiekwedstrijden. Ook bij de altijd gezellige meerkampweekenden in Vlissingen en Amstelveen waren haar ouders aanwezig. Haar vader ging vaak mee naar de extra hordentrainingen die Nadine op zaterdag deed, eerst in Uden, later in Vught. Ook nu nog is vader Jos Broersen als haar trouwste supporter aan haar zijde te vinden.

Na haar overstap in 2007 naar a.v. Sprint Breda ging Nadine meetrainen met de nationale selectie op Papendal en maakte ze nog meer vorderingen. En zeker nadat bondscoach Ronald Vetter haar trainer werd, nam haar zelfvertrouwen toe. In 2012 wilde ze zich bij de Hypomeeting in Götzis plaatsen voor de EK in Helsinki die zomer, maar ze plaatste zich tot haar eigen verrassing voor de Olympische Spelen in Londen. Daar werd ze dertiende door haar prestatie van Götzis te verbeteren. Sindsdien heeft ze zich bij elke wedstrijd weer verbeterd ten opzichte van de vorige. Een ongelooflijk knappe prestatie, zeker in de voor het lichaam zo belastende meerkamp. Van de teleurstellingen in 2013 (diskwalificatie op het slotonderdeel bij de EK indoor in Göteborg en een val over de laatste horde bij de WK outdoor in Moskou) lijkt ze alleen maar sterker geworden.

Op weg naar haar wereldtitel verbrak ze het Nederlands indoorrecord hoogspringen door 1,93 te springen, bracht ze het Nederlands indoorrecord vijfkamp naar 4.830 punten (tevens wereldwijd de elfde prestatie allertijden) en verbeterde ze haar eigen indoor PR's verspringen en 800 meter en evenaarde ze haar PR op de 60 meter horden. Fenomenaal.

In de topsport is de focus altijd op de volgende wedstrijd gericht, maar Nadine mag even genieten van deze bijzondere prestatie. Het EK in Zürich mag nog even wachten. De gemeente Dongen heeft aangekondigd Nadine te willen huldigen en Atledo wil hier graag aan meewerken.

Op onze Facebookpagina hebben we nog wat extra foto's geplaatst die er nog niet op stonden en die afkomstig zijn uit de plakboeken die Gerda van der Kaaij jarenlang voor Atledo aanlegde.