Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Grote deelname en topprestaties in Waalwijk

Geplaatst op zaterdag 1 maart 2014 om 13:49 uur

Op zondag 23 februari namen 14 pupillen, 9 junioren en 1 VB atleet deel aan de Regio indoor in Waalwijk . Een grote deelname van Atledo en zeer goede prestaties bij iedereen.


Bovenste rij: trainer Margriet, Pepijn, Isa, trainer Tim, Chuck en Finn L.
Middelste rij: Renée, Marjolein, Finn H, Colin en trainer Glenn.
Onderste rij: Roos, Anne ter H, Anne de J en Noortje.

Pepijn Wijnen sprongen voor het eerst over 0,85 cm bij het hoogspringen. Renée Kramer liep een supersnelle tijd op de sprint voor een mini-pupil met een tijd van 8,6 sec. Quinten Bressers evenaarde zijn PR op hoogspringen met 0,75 cm. Finn Hultermans verbeterde zijn kogelafstand naar 6.77 m en Finn Lodders sprintte met 7,5 sec naar een PR en dat deed Colin Bressers met 7.7 sec.

Bij Chuck Pols ging het minder vandaag, hij werd 10e. Anne de Jong en Marjolein Bogers maakten aanspraak op plaats 5 en 6. Prima gedaan als 1e jaars A-pupillen, tussen 2e jaars. Anne ter Horst stootte de kogel naar 6.12 m. Isa Kuijpers ging met 3 PR’s naar huis en datzelfde deed Noortje Trommelen. Roos de Jong landde net naast het podium op de 4e plaats.

Jorrit Heijkant (VB-atleet) liep een nieuwe PR op de sprint met een tijd van 6.2 sec. Hij nam het zilver mee naar huis.

Bij de Junioren ging de gouden medaille naar Sam van de Pol (C-junioren) en Phill Pols (D-junioren). Timo van Dongen werd als 1e jaars D-jun mooi 7e met een PR bij het kogelstoten naar 6.46 m. Ruben Bogers stootte de kogel naar 7.72 m, een prima afstand. Hoogspringen eindigde bij beiden op 1.35 m. Phill startte op die hoogte en na de 1.55 m gehaald te hebben zette hij alle energie op het verbeteren daarvan. Hij wilde liefst 1.60 m, maar ging voor veilig, omdat het gisteren niet lukte. In zijn eerste sprong vloog hij over de 1.57 m, wat al goed was voor een 1e plaats op de ranglijst van Nederland in zijn categorie. Toch wilde hij zijn doel, de 1.60 m hoogte,  bereiken  en  ook dat lukte in de eerste sprong. Het kogelstoten was ook goed voor de eerste plaats op het onderdeel. Hij ontvingen voor de 4e keer in het circuit Goud.  Hij was na 3 wedstrijden al Circuitkampioen.

Sam van der Pol en Scott Pols vertegenwoordigden de C-junioren. Scott haalde deze keer geen PR’s binnen, maar Sam liet zich ook goed zien. Zijn kogel kwam tot 11.25 m, goed voor een nieuw PR en ook het sprinten ging het supergoed af. Ook goed voor een nieuwe PR en voor Goud. Ook hij heeft zijn 3e keer goud binnen. Ook hij mag zich Circuitkampioen bij de C-junioren.