Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Veel PR's behaald door junioren in Dordrecht

Geplaatst op zaterdag 1 maart 2014 om 13:38 uur

Op zaterdag 22 februari was er een indoor in Dordrecht met allerlei toppers van Nederland. Phill Pols, Scott Pols, Glenn Pols, Cas van Eersel, Bryan Embregts en Cathelijn Peeters waren hier te vinden. Een wedstrijd van losse onderdelen en finalerondes.

D-juniore Phill Pols startte met verspringen. Alle drie de sprongen waren boven zijn oude PR. In de finale verbeterde hij zich nog naar 4.62 m goed voor een bronzen medaille. Dit werd zijn vierde prestatie die goed was voor de Nederlandse ranglijst. Daarna hoogspringen, waar hij ruim een uur moest wachten voor hij kon beginnen omdat hij pas begon, toen er nog maar 3 deelnemers over waren.  Na twee sprongen moest hij al schoenen wisselen voor het hordenlopen. Hij deed dat in een tijd van 10.39 sec, goed voor een nieuwe PR. Terug naar hoogspringen, en sprong perfect over 1.50 m, om ook nog de 1.55 m te springen, een evenaring van zijn PR en goed voor een gouden medaille, De 1.60 wilde net niet lukken. De sprint liep hij ook precies op zijn beste tijd  en mocht naar de halve finale en later ook nog de finale. Ook bij het kogelstoten draaide hij mee met de finales en behaalde het zilver.

Glenn Pols ging ook met kogelstoten naar de finales vanwege de goede worpen, ook al had hij maar twee kansen gehad, omdat hij tussentijds horden moest lopen. Was gelijk weer aan de beurt en miste zijn doel, om in de 4e worp een mooie PR te stoten van 12.89 m met de 5 kg kogel. Bij het hoogspringen evenaarde hij zijn PR met 1.65 m. De pogingen op de 1.70 m waren goed, maar tikte de lat er nog net af. Zijn sprint was ook goed voor bijna een evenaring van zijn beste tijd.

Scott Pols deed het ook prima. Al zijn onderdelen waren goed voor een finaleplaats. Het verspring-onderdeel kwam net iets boven zijn beste prestatie uit. Op de horden een mooie PR en daarmee zou hij mogen deelnemen aan de finale. Maar doordat er geen oproep gedaan werd, misten een aantal C-junioren de halve finales, waaronder Scott. De 60 m tijd was goed voor een finale deelname. Ook op het onderdeel hoogspringen een evenaring van zijn PR. Bij het kogelstoten verbeterde hij zichzelf met een afstand van 10.89 m.

Cas van Eersel deed zijn laatste wedstrijd in het Atledo-blauwe shirt, hij verkast naar het zwart/geel van Sprint-Breda. Hij scoorde met een nieuwe PR op de 60 m sprint met een tijd van 7.94 sec. Met kogel had hij op meer gehoopt, hij wilde graag voor de laatste keer zijn eigen clubrecord verbeteren, met een afstand van 11.10 m zat dat er niet in. Met verspringen (5.08 m) en hoogspringen (1.55 m) zat hij ook iets onder zijn eigen records. De andere A-junior Bryan Embrechts sprong 4.97 m ver, een 15 cm onder zijn PR. Op de 60 meter sprintte hij zijn 7 jaar oude PR!! uit de boeken met een tijd van 8.28 sec. Bj het hoogspringen kwam hij tot 1.50m.

De enige dame van het stel Cathelijn Peeters kwam op de 60m H met 10.14 sec dichtbij haar oude PR van eerder dit seizoen. Met verspringen kwam ze uit op 4.80 m, maar een decimeter verwijderd van haar scherpe record.