Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Phill Pols sportman van Dongen 2013

Geplaatst op maandag 17 februari 2014 om 22:03 uur

In de goedgevulde 'kleine' zaal van De Salamander was maandag 17 februari 2014 het Sportgala van Dongen van het jaar 2013. In de categorie 'sportman junioren' werd Phill Pols verkozen tot sportman van Dongen!

Phill was genomineerd vanwege zijn goede prestaties op de werponderdelen bij de Nationale D-spelen en de Brabantse Kampioenschappen. Bij de categorie sportman junioren waren trouwens alle genomineerden van onze atletiekvereniging. Een heuse 'clean sweep' zoals ze dat bij de Olympische Winterspelen noemen. 

Jelle de Roon was de tweede genomineerde van Atledo. Met name zijn prestaties op de middellange loopafstanden waren hiervoor verantwoordelijk. Derde genomineerde in deze categorie was Glenn Pols. Hij boekte dit jaar enorme progressie op de werp-onderdelen. Zijn 2e plaats op het discuswerpen en 4e plaats op het kogelstoten bij de Nationale C-spelen.

Nadat de speaker van dienst de spanning had opgebouwd werd onder tromgeroffel de envelope van de jury geopend. De naam Phill  Pols kwam daaruit naar boven en hij mag zich dan ook een jaar lang sportman van Dongen noemen bij de junioren. Phill, van harte gefeliciteerd met deze uitverkiezing. Het kan maar niet op voor Atledo bij de Dongense sportverkiezingen. Voor het ZESDE jaar op rij wint een Atledo-jongen de titel van de Sportman Junior (2008: Mark Schellekens 2009, 2010 en 2011: Lekan Dalenberg  2012: Cas Blakenburg en nu in 2013: Phill Pols).

Bij de categorie Sportvrouw junior was Marjolein Bogers voor het tweede jaar op rij genomineerd. Ze kwam hierbij een oude bekende tegen, oud-Atledoer Maxime Beverwijk was ook dit jaar weer genomineerd. Marjolein werd dit jaar Brabants Kampioen op de 1000 meter en op diezelfde dag pakte ze ook brons op de meerkamp. Verder werd ze ook ongeslagen regio kampioen op de cross.
Jammer genoeg pakte Marjolein voor het tweede jaar op rij naast de titel. Opnieuw was Maxime haar net voor. Namens Atledo de welgemeende felicitaties voor Maxime die nu voor Prins Hendrik uit Vught uitkomt. 

De laatste categorie waar Atledo vertegenwoordigd was, was bij de categorie Sportploeg Junioren.
De competitieploeg van de Jongens Junioren C (Lekan, Yared, Sam, Scott, Glenn, Timo, Mathijs en Niels) waren afgelopen heer en meester in hun poule tijdens de voorrondes van de competitie. In de landelijke finale waren zij achtste geworden. Dus uiteindelijk was de competiteploeg achtste van Nederland van de in totaal 145 ploegen. Zij streden maandag tegen de hcokeyjongens van Liberty en de handbalmeiden van HV Dongen. Deze laatste ploeg mocht de titel 'Sportploeg Junioren" mee naar huis nemen vanwege hun Brabantse titel. De jongens zijn nu al gebrand om bij de B-junioren hoge ogen te gooien in de competitie.

Opnieuw dus een mooie avond voor Atledo bij het sportgala van de gemeente Dongen. Jaar in jaar uit zijn er veel atleten van onze atletiekvereniging genomineerd en weten sommigen van hen ook titels binnen te slepen. Een mooie pluim op het harde werk van de atleten en trainers van onze club. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer wat nominaties in de wacht slepen.