Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Run for Fun

Geplaatst op woensdag 23 oktober 2013 om 18:34 uur

Je hebt ze vast al eens gezien. Sinds 4 september zijn er op de woensdagavond ruim 30 nieuwe Atledolopers actief. Ze bewegen zich op en rond onder de naam Run for Fun, voorheen bekend als Instroomgroep en nog wat langer geleden beroemd als Aspirantengroep. De groep staat nu onder de enthousiaste leiding van Johan Jacobs en Trix Hoppenbrouwer. Het idee is nooit veranderd. Beginnende of herintredende lopers rustig aan opleiden tot men in staat is een langere afstand te lopen. Bij de Aspirantengroep duurde het programma 40 weken, maar voor een programma van een dergelijke duur bleken steeds minder mensen geïnteresseerd zich aan te melden. De tijdsduur is nu ruim gehalveerd. Het doel is dat de lopers aan het eind van het programma onafgebroken 5 km. kunnen lopen.

Wat een aangename verrassing was het voor trainers toen 37 nieuwe atleten zich 4 september meldden bij de eerste training van Run for Fun. De informatieavond was al heel goed bezocht, maar dit overtrof alle verwachtingen. Een hele diverse groep, de leeftijden lopen (gelukkig) uiteen, er zijn oude bekenden bij, maar er zijn er ook bij die op aanraden van een fysiotherapeut één keer in de week mogen trainen. Nieuw in de opzet is de koffieavond op de eerste woensdag van de maand na de training. Die is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en het verenigingsleven van Atledo te ervaren.

Niet alle 37 bleken er ook echt klaar voor te zijn, maar met de ruim 30 lopers die wekelijks de trainingen bezoeken, belooft het weer een heel leuk programma te worden, waaraan niet alleen de atleten maar zeker ook de trainers heel veel fun gaan beleven.

Wordt vervolgd.