Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ouderen in Beweging blij met Antoon Aarden

Geplaatst op donderdag 17 oktober 2013 om 14:39 uur

Eind 2009 verzocht het bestuur Toine van Gils, Robin van Sunten en Coen Andries om een plan van aanpak te maken voor een nieuw op te zetten trainingsgroep voor ouderen. Lopen en atletiek hoefden hierin niet centraal te staan. Bewegen, plezier hebben en gezond blijven wel. Vanwege zijn werkgever moest Coen zijn werkzaamheden helaas stopzetten, maar Toine en Robin kwamen uiteindelijk met een mooi plan dat vanaf najaar 2010 door Toine als trainer zou worden uitgewerkt.

Het werd een succesverhaal. Enthousiaste deelnemers. Eerst vooral vanuit Atledo, later ook nieuwe leden. Kijk je op zaterdagochtend rond op onze baan, dan zie je niet alleen de trimmers van Michel Sanders en de atleten die een vrije training doen, maar ook de Ouderen in Beweging. De naam doet de leden trouwens te weinig eer, want geen atleet zo fanatiek op de vroege ochtend, als de leden van deze groep.

Afgelopen voorjaar maakte Toine bekend dat hij deze taak tot zijn spijt niet meer kon combineren met zijn andere verplichtingen. Met ons ging hij op zoek naar een nieuwe trainer. Daarbij kwam het goed uit dat Toine en het bestuur dezelfde kandidaat op het oog hadden. Met behulp van de groepsleden en zijn echtgenote liet Antoon Aarden, want die was het, zich overtuigen dat hij de meest geschikte kandidaat was en na de zomer heeft hij het trainersstokje van Toine overgenomen.

Antoon is natuurlijk geen onbekende. Al jarenlang traint hij de Antilopen op woensdagavond en sinds enige tijd ook de maandagochtendgroep. Alle lopers weten daarbij uit ervaring dat Antoon een enthousiaste en creatieve trainer is, die steeds ruim van tevoren en goed voorbereid aanwezig is om de benodigde materialen klaar te zetten. Wat dat betreft verandert er voor de groep Ouderen in Beweging weinig, want ook Toine is een enthousiaste, creatieve en goed voorbereide trainer. De geluiden die uit de groep worden vernomen, zijn dan ook positief. Treurde men eerst om het vertrek van Toine, nu is men blij met de opvolger.

We hopen dan ook dat Antoon nog een hele tijd deze groep zal trainen en we wensen groep en trainer daarbij veel plezier. Ook bedanken we Toine nogmaals voor de tijd en energie die hij in deze groep heeft gestoken.