Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Broertjes Pols naar Nationale Meerkampen

Geplaatst op maandag 23 september 2013 om 12:57 uur

Aan de Nationale Meerkampen mogen alleen de beste 18 CD junioren van Nederland meedoen, die zich aangemeld hadden. Glenn en Phill waren hier beiden voor uitgenodigd op grond van hun prestaties eerder dit seizoen. Hiervoor moest men een of meerdere meerkampen gedraaid hebben waarin de D-junioren 7 onderdelen moesten doen en de C-junioren 8 onderdelen verdeeld over 2 dagen.

Glenn stond als 16e geplaatst bij de C-junioren met een puntentotaal van 4860 punten. Iets onder de ranglijst. Phill stond als 12e geplaatst met een puntentotaal van 3474 punten, wat maar een paar punten  onder de ranglijst was.

Glenn Pols ging als eerste onderdeel aan de start bij de 100 m sprint. Liep met 12.93 sec op zijn laatst gelopen PR tijd. Daarna door naar het kogelstoten. Het lukte niet heel goed, maar met een mooie afstand van 12.36 m werd hij  4e op het onderdeel.  Toen door naar het verspringen. Zijn eerste sprong helaas zijn laatste PR van 4.99m. Glenn vond dat hij het daar niet bij kon laten en met een verre sprong kwam hij uit op 5.16 m. Daarmee was hij supertevreden! Ook de derde sprong ging naar diezelfde afstand. Als laatste onderdeel op die zaterdag stond het hoogspringen op het schema. Ook hierbij kon hij zich tevreden noemen met 1.60 m. De afstand die hij pas een keer eerder gesprongen had. De 1.65 m lukte net niet, omdat hij zijn voet liet hangen.

Op zondag mocht hij starten met de 100m Horden. Had hier de laatste tijd niet op getraind. Toch ging hij mooi in 3 pas over alle horden heen. Vorige keer lukte dat voor het eerst in een tijd van 17.48 sec. Nu een verbetering van meer dan een hele seconde naar 16.33 sec. Als tweede was zijn beste onderdeel aan de beurt, het discuswerpen. Maar dat ging tot 2 keer mis, door ongeldig te gooien, zijn 3e worp toch nog 36,56 m. Gelukkig nog wat punten voor hem. Het speerwerpen ging weer beter naar 40.07 m. Als laatste was de 1000m aan de beurt. Dat is het lastigste onderdeel, maar met het advies er open in te gaan werd gestart. Kwam uitgeput aan, maar een blik op de klok maakte hem erg blij. Die liet 3.09,09 min zien. Dat was 10 sec sneller dan hij ooit gelopen had.

Met een puntentotaal van 5104 pt werd hij 12e van Nederland op de Meerkamp en ook komt hiermee ook op een mooie positie in de Nederlandse Ranglijst voor C-junioren. Op de onderdelen discus, kogel en speer had hij zich hiervoor al in geplaatst. Zijn atletiekjaar kan niet meer stuk. Mocht zich onder de toppers van Nederland voegen, wat al een ervaring op zich was. Met dank aan zijn werptrainer Fred van der Steenhoven, Looptrainer Johan Flipsen en Groepstrainers Jordy Pfrommer, Robin van Sunten en Kris Beerens en Jeroen Farla.

Phill Pols ging met blessures aan beide voeten naar de wedstrijd, waarschijnlijk door de groeispurt, maar was blij dat hij mocht meedoen en tussen zijn topconcurrenten kon deelnemen. Hij zou er toch voor gaan! Hij was een van de weinig 1e jaars D-junioren die mocht deelnemen tussen de 2e jaars. Met zijn voeten ingetaped en nieuwe schoenen ging hij zich daar toch laten zien. 

Zaterdag op de 80m sprint kon hij niet zijn beste tijd laten zien, maar toch nog een mooie tijd van 11.89 sec. Kreeg flink last van zijn rechtervoet. Het verspringen daarna lukte niet best, maar wilde toch overal een prestatie op neerzetten. Eindigde als laatste met 3.75 m. Op het laatste onderdeel van de zaterdag, kon hij zich van zijn beste kant laten zien en werd derde op dat onderdeel met 34.78m.

Op zondag stond als eerste de 80m Horden op het programma. Hij liep goed tot de 4e horden, kwam verkeerd neer en kwam huilend van de pijn over de finish. Ging meteen naar de EHBO. Phill wilde toch doorzetten.  Het advies was om te stoppen, maar dat kon hij zich niet mee tevreden stellen. Het hoogspringen verliep niet makkelijk, maar met wat rustmomentjes tussendoor eindigde hij niet slecht,op een hoogte van 1.45 m. Het kogelstoten verliep beter, niet met zijn beste techniek , maar mocht toch een mooie PR neerzetten van 9.72 m. Phill liet zich niet kennen en startte toch op de 1000m afstand. Onder luid applaus kwam hij als laatste over de finish. Hij werd gefeliciteerd om zijn doorzettingsvermogen. Werd hiermee 16e  van Nederland.  Volgend jaar wil hij zeker weer meedoen en hopelijk lukt het dan allemaal veel beter!! Met dank aan zijn trainers Tim Schellekens en Bjorn Blommerde.