Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brabants kampioenschap: 3 medailles voor pupillen

Geplaatst op zondag 22 september 2013 om 12:51 uur

Vijf Atledo-pupillen waren geselecteerd om mee te doen aan het Brabants Kampioenschap op zaterdag 21 september bij AVV in Valkenswaard.

Roos de Jong deed mee bij de Meisjes Pupillen C. Bij de 40 meter sprint was ze bijna iedereen te snel af in een PR tijd van 7.32 sec. Ook het balwerpen ging verder dan ooit met 13.39 mtr. Uiteindelijk werd Roos zevende van Brabant. Op de losse afstand 600 meter liep Roos lange tijd op de vijfde plaats, met een gigantische eindsprint lukte het nog om de derde plaats te veroveren in een recordtijd van 2.20.08 min. Een top prestatie voor onze benjamin van de dag.

B-pupil Finn Lodders begon goed aan zijn dag. Zijn allereerste poging bij het verspringen was direct een PR met 3.21 mtr. Ook op de 40 meter sprint (7.66 sec) en het balwerpen (21.46 mtr) benaderde hij zijn persoonlijk record. De concurrentie was enorm in zijn categorie en Finn eindigde als 17e. Op de 1000m werd Finn continu op de hielen gezeten door een andere atleet. Finn wist hem op het laatste rechte eind af te schudden en zelfs nog de koploper in te halen. Dit resulteerde in de seriewinst, een dik PR van 3.56.18 en een uiteindelijk elfde plaats totaal.

B
ij de Meisjes Pupillen B had Atledo twee atleten in de strijd. Marjolein Bogers was uitstekend in vorm. Ze wierp de bal direct naar een PR van 20.85 mtr. Het sprinten ging ook uitstekend met een tijd onder de 7 seconden (6.89 sec). Het onderdeel hoogspringen was het sleutelonderdeel van de dag waar de prijzen verdeeld werden. Marjolein stond voor dit onderdeel 3e in de tussenstand. Naarmate het onderdeel vorderde vielen de atleten één voor één af. Marjolein bleef goed springen en haalde de nummer 2 in. Helaas voor haar was de nummer 4 in de tussenstand een goede hoogspringster en haalde zij op haar beurt Marjolein in. Uiteindelijk werd het dus brons voor Marjolein, een supergoede prestatie. Maar Marjolein was nog niet klaar. Tijdens de 1000 meter ging ze hard van start en liet alle concurrenten achter haar. Dit hield ze twee-en-een-halve ronde vol en finishte als eerste in een clubrecord tijd van 3.38.06 min. Marjolein is dus Brabants Kampioen!


Anne de Jong was ook van de partij. Het eerste onderdeel van de dag was het balwerpen. Na 3 uitstekende poging was haar verste worp 19.82 mtr, goed voor een persoonlijk record. Bij het hoogspringen liep de aanloop van Anne niet lekker en dat maakte haar een beetje verdrietig. Met tranen in haar ogen wist ze toch 1.05 mtr te springen en oogstte ze lof bij de omstanders. In de eindstand wist ze net als haar zusje de zevende plaats te behalen. De 1000 meter was wel het terrein van Anne. De hele tijd streed ze om een podiumplaats. Helaas voor Anne verloor ze net de strijd om het brons en eindigde met een tijd van 3.51.20 min op de ondankbare vierde plaats.

Bij de A-pupillen deed Chuck Pols mee. In een groot veld van 30 jongens moest 1e jaars Chuck tegen veel 2e jaars jongens die een jaar ouder en groter zijn. Chuck had een goede dag. Bij bijna elk onderdeel zat hij dichtbij zijn eigen persoonlijke records. Uitschieter van de dag was het verspringen. In zijn tweede poging sprong hij een PR van 3.62 mtr. In de totaalstand eindigde hij als 25e, maar gelukkig heeft hij volgend jaar nog een keer kans om mee te doen. Bij de 1000 meter ging hij als een speer van start. Jammer genoeg moest hij dat in de laatste ronde wel bekopen, maar met 3.45.65 min werd hij prima 17e.

Een prima dag voor de Atledo-pupillen met veel persoonlijke record en 3 medailles. Aan het einde van de dag ontving ook elke pupil een herinneringsvaantje voor hun deelname aan het Brabants Kampioenschap.