Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

C-jongens 8e van Nederland!

Geplaatst op dinsdag 17 september 2013 om 17:27 uur

Het competitieteam van de Jongens Junioren C onder leiding van trainers Robin van Sunten, Jordy Pfrommer en Kris Beerens streden zaterdag 14 september met 11 andere teams in de Landelijke Competitie Finale bij atletiekvereniging PAC in Rotterdam.

De dag begon droog met een feestelijk defilé waarin de jongens in clubtenue en met Atledo vlag een rondje over de baan liepen. Het volkslied werd zelfs door enkele jongens uit volle borst meegezongen, zoals het echte toppers betaamt.

Het eerste onderdeel was de 4 x 100 meter estafette. De volgorde waarin het kwartet aantrad was Yared Eshete – Niels Verheugd – Timo Waars – Scott Pols. Yared startte prima weg en de wissel op Niels was vlot.  Met wind in de rug liep Niels in op de concurrentie. De wissel op Timo was niet echt top. Timo was licht geblesseerd aan zijn bovenbeen en als Niels dan ook nog het stokje misslaat dan weet je dat er tijd wordt verloren. Bij de laatste wissel was Scott niet zeker van zijn zaak en keek achterom. Nadat het stokje was overgebracht spurtte Scott met verbeten gezicht naar de finish. De eindtijd was 50.04 sec, dat hadden we wel eens sneller gezien.

Intussen was het weer omgeslagen en kwam de regen met bakken uit de hemel. Onze werpers-tandem Glenn Pols en Sam van der Pols hadden moeite met de discusring door alle regendruppels erg glad was. Hoe goed Glenn ook met zijn handdoek de ring droog wilde maken, het mocht niet baten. Wat mindere prestaties dan gehoopt, Glenn eindigde op 39.89 mtr (wel plaats 2!) en Sam kwam uit op 27.29 mtr.

Lekan Dalenberg had veel moeite met zijn aanloop bij het hoogspringen. De hoogspringsector stond bijna in zijn geheel blank. Hierdoor durfde Lekan niet hard door te lopen in de bocht en was 1.60 mtr het eindstation. Direct daarna mocht hij door naar de 100 meter horden. De adrenaline van het hoogspringen zat nog in zijn lijf. Hij werd tweede in zijn serie in een uitstekende tijd van 15.14 sec.

Scott Pols had ook veel getraind op horden en ditmaal kwam alles op zijn plaats. In een vloeiende 3-pas (nog wel wat hoog Scott!) liep hij een persoonlijk record van 18.79 sec. Niels Verheugd had geen uitstekende voorbereiding richting deze wedstrijd. Hij was heel de week met school op kamp geweest en kwam lichtelijk vermoeid terug. Bij de start van de 100 meter horden moest hij een stap extra zetten en kwam niet lekker uit op de eerste horde die op een hoogte van 84 cm staat. Gelukkig kwam hij naarmate de race vorderde in zijn ritme en de tijd van 16.09 sec was zijn tweede beste tijd van het seizoen.

Het werpers duo Glenn en Sam stonden inmiddels klaar voor werp onderdeel 2: het kogelstoten. De organisatie was vergeten dat zonder kogels het moeilijk kogelstoten is voor de jongens. Gelukkig hadden onze werpers eigen werpmateriaal bij en konden ze genoeg instoten. Glenn stootte naar een solide 12.25 mtr en Sam kwam tot 9.68 mtr.

Aangezien het toch een landelijke finale is werd de tussenstand goed in de gaten gehouden. Atledo stond halverwege de wedstrijd op een uitstekende vierde plaats. Stiekem werd er gehoopt op een podiumplaats maar in het achterhoofd wisten we dat er nog enkele mindere onderdelen voor Atledo op het programma stonden.

In de eerste serie van de 800 meter stonden Mathijs van Gemert en Scott Pols aan de start. Scott nam brutaal het voortouw in de eerste ronde en Mathijs liep een bekeken race. In de tweede ronde schoof Mathijs steeds verder op totdat hij niemand meer voor zich had. Met een goede eindsprint wist hij zijn serie te winnen in een persoonlijk record van 2.28.07 min. Scott moest zijn eerdere inspanningen bekopen en kwam over finish in 2.35.75 min. Een serie later stond Timo Waars aan de start. Al snel was te zien dat Timo niet in de wedstrijd zat, zijn benen liepen al in de eerste 400m vol. Moegestreden eindigde hij als laatste loper in zijn serie in een tijd van 2.29.10 min, helaas niet de eindtijd die Timo voor ogen had.

Het werd gelukkig wat droger in Rotterdam en daar was de werperstweeling Glenn en Sam blij mee.
Met een gloednieuwe glow-in-the-dark speer wierp Glenn een zeer goede wedstrijd. Hij verbeterde tot tweemaal toe zijn record en uiteindelijk landde de 600 grams speer op 42.32 mtr. Sam had ruzie met zijn eigen werparm en –pols. Die wilde niet doen wat Sam in zijn hoofd had. De speer van Sam kwam tot 28.19 mtr.

Lekan Dalenberg en Yared Eshete mochten laten zien wat ze waard waren bij het verspringen.
Onder toeziend oog van de nummer 2 van de wereld in het verspringen, Ignisious Gaisah gingen de mannen van start. Lekan benaderde zijn persoonlijk record van de C-spelen van drie weken terug en sprong uitstekend naar 5.85 mtr. Yared had wat minder verspringwedstrijden in de benen maar verpulverde wel zijn persoonlijk record met maar liefst 84 cm! naar 4.87 mtr.

Het laatste onderdeel was de 100 meter sprint. In overleg met de trainers besloot Timo niet te starten op dit onderdeel omdat zijn blessure aan het bovenbeen hem parten speelde. Met nog twee ijzers in het vuur ging Atledo verder. Yared was gebrand op een tijd ver onder de 13 seconden. Dit lukte helaas niet, maar zijn eindtijd van 13.03 sec zat dichtbij zijn PR. Niels had pech dat de wind in zijn serie strak tegenblies. Met een tegenwind van 2.3 m/s zat een goede tijd er niet in, hij kwam dus ook binnen een teleurstellende tijd van 12.92 sec.

Nadat alle uitslagen waren verwerkt op het wedstrijdsecretariaat en de punten opgeteld waren kwam de competitieploeg van Atledo uit op 7934 punten, 55 punten meer als in de laatste voorronde. Dit was uiteindelijk goed voor een achtste plaats van Nederland. De jongens hadden eigenlijk gehoopt wat beter te scoren, maar de slechte weersomstandigheden lieten dat niet toe.


De dag werd lekker afgesloten met een drankje, frietje en een snack in het clubhuis van Atledo. De trainers van de C-jongens zijn hartstikke trots op Glenn, Lekan, Mathijs, Niels, Sam, Scott, Timo en Yared. Ze hebben het hele jaar hard getraind, goede inzet getoond en gewerkt als een team naar dit fantastische resultaat.