Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Negen medailles voor de jeugd in Oosterhout

Geplaatst op dinsdag 17 september 2013 om 17:22 uur

Op zaterdag 7 september namen 9 pupillen en 3 junioren van Atledo deel aan de baanwedstrijd bij Scorpio in Oosterhout. Na een periode van warmte was het fris en kans op regen. Toch had iedereen er veel zin in. Het loonde, de wedstrijd leverde 9 medailles op.

Natuurlijk was er van alles te doen op het veld aan sociale contacten en lekker eten. En aan de kant of bij elk onderdeel ouders, familie en kinderen  onderling die elkaar aanmoedigden. Een gezellige dag.

Mini/C pupillen: Reinier van der Linden  was goed in vorm en behaalde de 3e plaats en werd beloond met een bronzen medaille bij de mini-pupillen. Milan Rosenbrand  behaalde 2x een PR omdat hij superhard op de sprint liep (7.98 sec) Ook  een nieuwe afstand bij het verspringen (2.72 m). Goed voor een 6e plaats bij de C-pupillen. Als laatste liep hij de  600m  met een mooie PR van 2.24.34m. Zijn 4e plaats op dit onderdeel was echt verdiend. Danica Willemen die haar eerste wedstrijd op de baan meedeed scoorde een PR op alle onderdelen en werd 4e . Roos de Jong liep een nieuwe PR van 7.39 sec op de 40m. Ook met verspringen en balwerpen ging het erg goed en werd 2e. Kreeg hiervoor de zilveren medaille. Op afstand van 600m streden ze om het hardst. Danica  liep voor het eerst met een tijd van 2.35.88 min. Roos was iets sneller en liep 2.25.10 min. Ook hiervoor mocht ze op het podium en kreeg zilver.

B-pupillen: Finn Lodders had een topdag en ging met een PR op alle de onderdelen naar huis.  Zijn tijd op de sprint was 7.50 sec. Een mooie sprong van 3.12m bij verspringen en 22.57m bij balwerpen.  Daarna ging stond hij aan de start voor de 1000m. Ook dat ging super met een mooie tijd van 4.00.10 min. Helaas voor hem beide keren net naast het podium op de 4e plaats. Marjolein Bogers werd 1e met een PR op het sprintonderdeel van 6.86 sec. Ontving de gouden medaille voor de meerkamp. Anne de Jong  deed er niet voor onder. Zij ging met een PR bij balwerpen en een zilveren medaille naar huis. Zij liep nog de 1000m en liep voorop tot aan het eind en mocht op het podium voor de gouden medaille.

A-pupillen: Enola Redering  stootte de kogel naar een PR van 4.69m. Ze evenaarde haar beste afstand bij hoogspringen en op de sprint. Werd 6e. Op de 1000 m een mooie PR en werd 5e op dit onderdeel. Chuck Pols ging met een voetbalwedstijd in de benen als eerste kogelstoten en met een PR van 7.69 m ging hij sprinten. Kracht ontbrak en ook bij het hoogspringen. Toch goed genoeg voor een bronzen medaille. Op de 1000 m verzamelde hij alle krachten en liep de hele race ver voorop, hiervoor beloond met de gouden medaille.

Desiree Trommelen was er bij de meisjes junioren D. De junioren hadden 4 onderdelen en een lange afstand. Desiree had ook een erg goede dag en scoorde 3x een PR bij sprint, kogelstoten en discuswerpen. Goed voor een 7e plaats. Daarna nog de 600 m en ook daar een PR naar 2.30.35 min. Phill Pols deed het rustig aan omdat hij last van zijn voet had en op zondag ging deelnemen bij de Nationale D-spelen.  Hij koos alleen voor de werponderdelen. Stootte de kogel naar vergelijkbare afstand van zijn Brabants Kampioenschap. Bij discuswerpen een mooie PR naar 23.54 m.

Scott Pols bij de C-junioren deed het op alle onderdelen goed, maar viel op beide onderdelen net niet in de prijzen. Matthijs van Gemert kwam speciaal voor de 600m. Met een mooie PR van 1.43.28 kwam hij als eerst over de finish en ontving de gouden medaille.