Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brons voor Mark Schellekens

Geplaatst op maandag 25 augustus 2008 om 12:22 uur

Atledo was dit weekend (23 augustus) in Amsterdam weer vertegenwoordigd tijdens de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor C-junioren.

Bram Denissen was net terug van vakantie en was hierdoor niet in de vorm die wij van hem gewend zijn. Desondanks liet Bram bij het hoogspringen technisch mooie sprongen zien. Dankzij deze techniek sprong Bram toch nog over een hoogte van 1.65 meter. Bij het speerwerpen liet Bram de speer neerkomen op een afstand van 38.89 meter.


Mark Schellekens moest het als eerste jaars C-junior bij de 100 meter horden opnemen tegen ervaren tweede jaars junioren. Mark deed dan ook zijn uiterste best en liet in de series al een nieuw persoonlijk record noteren en kwalificeerde zich met een tijd van 14.79 seconden voor de halve finale. Met deze tijd eindigde Mark op een verdienstelijke 11e plaats.

Ook bij het speerwerpen liet Mark zien dat hij als eerste jaars  wel degelijk meetelt. Tijdens de kwalificatiewedstrijd liet hij al een nieuw record noteren met een worp van 45.89 meter. Tijdens de halve finale wierp Mark de speer nog een heel stuk verder naar 47.97meter waardoor hij automatisch doorging naar de finale, waar hij zich als enigste eerste jaars voor kwalificeerde.
De tijdens de halve finale geworpen afstand was uiteindelijk goed voor een mooie derde plaats en hij nam  dan ook de bronzen medaille naar huis.