Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Topprestaties van D-jongens op Nationale D-spelen

Geplaatst op maandag 9 september 2013 om 14:08 uur

Op zondag 8 september werden de Nationale D-spelen gehouden, de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren georganiseerd door Phanos in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het kampioenschap is opgedeeld in een wedstrijd voor de 1e jaars atleten (geboren in 2001) en 2e jaars atleten (geboren in 2000). Atledo had 3 ijzers in het vuur in de persoon van Phill, Jelle en Ruben. 

Met de eerste worpen kwalificeerde Phill zich als 4e in de finale bij het speerwerpen bij de 1e jaars D-junioren. Daarna verbeterde hij zich in elke worp een stukje. Toch wist Phill dat hij met zijn pas verworven PR van 33.99 m nog beter zou kunnen. In zijn laatste worp zette hij alles op alles en dat werd beloond met een verbetering naar 37.60 m en zette zich daarmee op de eerste plek. Terwijl hij de felicitaties in ontvangst nam, en het zelf nog niet echt geloofde moesten enkele concurrenten nog werpen. Hij behield de leiding, kreeg het goud omgehangen en ontving zelfs een speer als cadeau.

Eerder die ochtend had hij bij kogelstoten in de eerste stoot bijna zijn PR gehaald met 9.41 mtr. Hij ging daarmee als 2e de finale in. Jammer genoeg werd hij nog een keer voorbij gestoten en uiteindelijk werd hij derde. Hiervoor ontving hij de bronzen medaille. Met twee medailles een super geslaagd kampioenschap voor Phill.

Ruben Bogers had voor de onderdelen 80 meter horden en verspringen gekozen. Hij startte met de horden. In de series liep Ruben een flinke PR van 14.31 sec  en eindigde als 2e met een pas lengte verschil. In totaal zette hij hiermee de zevende tijd neer van alle 1e jaars jongens. Hiermee was ij door naarde finale. Snel ging hij daarna naar het verspringen. Hij was daar niet heel tevreden met het resultaat (4.17 mtr), maar mocht wel deelnemen aan de finale en werd 8eDaarna zette hij al zijn power in bij de finale van de 80 meter horden en werd met een nieuwe tijd van 14.05 sec vierde. Helaas net naast het podium, maar de prestatie was er niet minder om. 0,9 sec van zijn oude tijd afgelopen en 4e van Nederland.

Jelle de Roon ging voor speerwerpen en de 1000 meter naar Amsterdam. Hij gooide de speer al in de tweede worp naar de mooie afstand van 37.55 m. Voor hem al een hele flinke PR en hij mocht hiermee door door naar de finale. Ook hij wilde in zijn laatste worp alles geven en ook dat lukte. Met een mooie afstand van 39.02 m werd hij vierde bij de 2e jaars D-junioren. Daarna mocht snel door naar de 1000m, wat als laatste onderdeel van de dag (om 18.20u !) op de planning stond.. Ook hierin scoorde hij erg goed. Met een mooie tijd van 3.01.90 min die dichtbij zijn PR was werd hij 5e in de race.

Al met al prachtige prestaties van de D-junioren van Atledo (6 finale plaatsen, waaronder een 1e, een 3e en twee 4e plaatsen), die mede onder leiding van Tim Schellekens als trainer van deze groep, zich tot deze topatleten hebben mogen ontwikkelen.