Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Damesploeg 11e in finale mastercompetitie

Geplaatst op maandag 9 september 2013 om 14:02 uur

De voorrondes van de master competitie waren dit jaar in Zundert en Kerkrade. Hele gezellige wedstrijden met zowel een dames- als herenploeg. Helaas wisten de heren geen finaleplaats te behalen zodat die al weer volop aan het trainen zijn om dat volgend jaar wel eens voor elkaar te krijgen. Maar de dames hadden dit jaar de finale weer wel gehaald.

Zo na de zomer bleek het door diverse blessures heel lastig om een ploeg te vormen met daarin alle nummers bezet. Er is flink wat geschoven, verdeeld en weer opnieuw ingedeeld. Maar uiteindelijk waren ze eruit en konden ze zondag 8 september gaan strijden in Utrecht.  


v.l.n.r. Marian, Sandra, Karin, Rian en Riet

Door een blessure kon Sandra Habets helaas niet starten op haar 100m. Marian Mahieu nam dat nu voor haar rekening en na 15,80 seconden waren de eerste punten voor de ploeg binnen.  Riet Jonkers mocht aan de slag bij kogel. Blijkbaar had het geregend in Utrecht want de kogelbak leek meer op een zwembad. Maar het zwembad werd leeggemaakt en Riet kon aan de slag. De kogel kwam pas na 8,68m weer op de grond. Deze goede prestatie is een nieuw clubrecord bij de V65 en veel punten voor de ploeg.

Bij de voorrondes liepen resp. Riet en Rian de 800m, deze keer stond Karin van Ham aan de start. Het bleek een prima serie voor Karin waarin ze met een groepje mee kon lopen. Dit resulteerde dan ook in een goede tijd van 2.50.72, al had ze zelf liever een kleine seconde harder gelopen. Karin mocht meteen door naar speer. Een loopnummer voor speer is een hele goede voorbereiding want met 34,19m scoorde ze ook een nieuw clubrecord V35. Intussen ging Riet aan de slag bij het verspringen. Met 3,63m had Riet hier een voor haar beste jaarprestatie.

Voor de 1500m meldde Rian Peeters zich bij de start. Ze besloot niet op spikes te lopen omdat de kuiten erg gevoelig waren. Rian kon zich een tijd optrekken aan de dame van THOR, en finishte in 6.04.24. Hierna ging Rian aan de slag bij discus. Deze loop/werp-combi werkte wat minder fijn, maar leverde toch nog een nette 28,77m op. Riet had als derde nummer het hoogspringen op zich genomen. Krampverschijnselen verstoorden de aspiraties om hoger te springen dan 1.00m.

In de voorronden had Marianne vd Velden de 3000m gelopen. Door achillespeesproblemen kon ze nu niet starten en daarom meldde Marian zich voor dit nummer. Na een supervlakke race kwam ze na 11.59.28 weer bij de finish. En dan restte alleen nog maar een 1000m die als zweedse estafette gelopen wordt. Eigenlijk zouden de dames hiervoor 1 persoon tekort komen omdat je per atleet niet meer dan 3 nummers mag doen. Om te voorkomen dat we op dit nummer geen punten zouden halen, kwam Sandra speciaal hiervoor naar Utrecht. De estafettestok ging van de 400m van Karin, via de 300m van Rian met een speciale wissel naar de 200m van Marian en uiteindelijk een laatste 100m van Sandra na 2.57.30 min over de finish.

De prestaties waren geleverd, de leeftijdscorrecties verwerkt en alle punten werden opgeteld. Het totaal van 6239 was weer net wat meer dan in de voorrondes en goed voor een 11de plaats. Keurig gedaan en tijd voor lekkernijen (Cathelijn, bedankt voor het bakken).