Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo C-jongens pakken 2x zilver op NK

Geplaatst op zondag 25 augustus 2013 om 22:25 uur

In het weekend van 24 en 25 augustus organiseerde atletiekvereniging AAC al weer voor de 44e keer de Nationale C-spelen, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor C-junioren, atleten geboren in 1998 en 1999.

Atledo had maar liefst 6 jongens die acte de presence gaven. Topper van het weekend was werper Glenn Pols. Met name op zondag was hij goed op dreef. In de kwalificaties bij het discuswerpen wierp hij direct in de eerste poging al een persoonlijk en clubrecord van 45.40 mtr. Tijdens de finale deed het nog beter, hij knalde de discus naar een afstand van maar liefst 47.09 mtr. Uiteraard opnieuw een persoonlijk en clubrecord. Hij ging tot en met de 5e poging met deze afstand aan de leiding. Helaas werd hij toen nipt voorbijgestoken en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Een lichte teleurstelling was merkbaar bij Glenn, maar hij mag zich wel opmaken voor een wedstrijd in het oranje tenue van Nederland. Als zilveren medaillewinnaar mag hij op 7 september deelnemen met het Nederlandse team aan een interland met de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen in Almelo.


Links op het podium, nummer 2 van Nederland bij het discuswerpen; Glenn Pols

Eerder die dag liet hij al een schitterende kogelstoot zien. In de laatste ronde van de finale verbeterde hij zich naar 13.78 mtr (zijn oude PR stond op 12.57 mtr!) en klom op naar plaats 3 in de tussenstand. Helaas werd hij in de aller allerlaatste poging van de wedstrijd nog voorbij gestoken en kwam hij op de ondankbare 4e plaats terecht. Een erg goed weekend voor Glenn die de afgelopen tijd hard heeft getraind zowel bij de groepstraining als bij zijn werptrainer Fred.

Het laatste onderdeel van het weekend was de 4x100m estafette. Yared Eshete, Niels Verheugd, Timo Waars en Lekan Dalenberg hadden in de vakantie individueel hard doorgetraind en dat was te zien. In een zeker niet vlekkeloze race met matige wissels van het estafettestokje wist het viertal toch een zilveren medaille in de wacht te slepen. Een prachtige medaille, een roos voor moeders en een mooi T-shirt van de C-spelen was de buit voor de vier heren. Een welverdiende beloning voor het harde werken.
 


De zilveren jongens; Lekan, Yared, Niels en Timo

Lekan Dalenberg was heel het weekend goed in vorm. Op zaterdag verpulverde hij in de series zijn PR op de 100 meter horden met 0.58 sec naar een tijd van 14.86 sec. In de halve finale benaderde hij deze tijd met 14.89 sec en een prima 13e plaats van Nederland. Op zondag was het verspringen aan de beurt. In de kwalificaties sprong hij al naar 5.72 mtr. In de finale deed hij daar nog een schepje bovenop en vloog hij naar een afstand van 5.93 mtr. Dit was eventjes goed voor plaats 3. De jongens in de verspringfinale waren zeer aan elkaar gewaagd, want Lekan eindigde uiteindelijk als zesde. Een luttele 12 cm verder was al genoeg geweest voor het zilver. Een prima prestatie voor Lekan die zijn oude record aanscherpte met maar liefst 56 cm!

Niels Verheugd miste op de 100 meter sprint en 100 meter horden maar nipt de halve finale. Op beide onderdelen verbeterde hij zijn persoonlijk record tot respectievelijk 12.59 sec en 15.71 sec. Yared Eshete liep voor het eerst onder de 13 seconden op de 100 meter. Op geleende spikes van zijn trainer liep hij 12.99 sec, hij is nu  gebrand op nog snellere tijden.

Sam van der Pol deed mee aan drie werponderdelen. Met name in het kogelstoten excelleerde hij door zijn record met 75 cm te verbreken tot een afstand van 10.41 mtr. Ook het discuswerpen leverde een PR op met 31.93 mtr. Timo Waars had in de aanloop naar de wedstrijd wat last van een onwillige bovenbeenspier. Dat was tijdens de 800 meter niet te merken en hij benaderde zijn recordtijd tot op een seconde. De twee rondjes over het tartan werden afgerond in een tijd van 2.20,02 min.

Al met al een succesvol weekend voor de Atledo C-jongens, hopelijk een opmaat voor meer. Over 3 weekenden moeten deze jongens aan de bak voor de Landelijke Competitie Finale in Rotterdam. Hopelijk presteren zij hier net zo goed als in dit weekeinde!