Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Nieuwe Run for Fun groep start in januari 2014

Geplaatst op donderdag 19 december 2013 om 21:46 uur

Elk jaar start Atledo met een cursus voor (her)beginnende lopers: Run for Fun. Na 20 weken trainen kun je als eindresultaat 5 kilometer onafgebroken lopen. De trainingen zijn opgebouwd in blokken waarin hardlopen wordt afgewisseld met (actieve) rust en oefeningen. Je zult snel resultaat behalen, maar bovenal zal je merken dat lopen vooral plezier geeft. Na 20 weken kun je kiezen in welke trimgroep je je sportieve carrière wilt voortzetten. Je hebt dan immers een goede basis om aan te sluiten bij de diverse trimgroepen.

Voor wie is de cursus bedoeld
Iedereen die wil starten met hardlopen of die al voor zichzelf loopt, maar door gerichter te trainen in verenigingsverband zijn of haar grenzen wil verleggen. Maar ook voor degene die terugkomt van een blessure. Kortom iedereen die het leuk vind om in groepsverband naar een gemeenschappelijk einddoel te trainen.

Hoe zien de trainingen eruit 
Het belangrijkste is het plezier. Het trainingsprogramma is dan ook heel afwisselend. We vinden het heel belangrijk om naast de trainingsopbouw aandacht te geven aan blessurepreventie. Elke training bestaat uit een warming up, kern en cooling-down, waarbij loophouding en looptechniek een vast onderdeel vormen van elke training. We zorgen met regelmaat voor andere trainingsvormen. Buiten het trainen op de baan, wordt er ook afwisselend op de weg en op onverharde ondergrond gelopen.

De huidige groep is gestart op woensdag 4 september. Bij voldoende animo start de eerstvolgende nieuwe groep in januari 2014. Mocht je belangstelling hebben voor deelname stuur dan een emailbericht naar RunforFun@atledo.nl, zodat je tijdig een uitnodiging krijgt voor de informatiedag, waarin de opbouw van het programma en algemene zaken betreffende hardlopen worden besproken.

Praktische informatie voor de start van Run for Fun januari 2014. 

Op 11 januari is er om 09:30 uur een informatieochtend  in de kantine van Atledo,  waarin de opbouw van het programma en algemene zaken betreffende hardlopen worden besproken.

De training start op zaterdag 25 januari 2014 om 09.00 uur en duurt tot 10.15 uur. De kosten zijn  € 56,50 inclusief gratis koffie of thee na de training elke eerste zaterdag van de maand. Je betaalt dit bedrag voor de periode van 25 januari tot en met 30 juni. Daarna loopt het lidmaatschap zonder tegenbericht automatisch door en kun je bij elke trimgroep van Atledo aansluiten. 

Inschrijvingsformulier startgroep januari 2014

Heb je interesse stuur dan een mailtje naar Johan Jacobs, runforfun@atledo.nl