Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Medailles voor Mila Junioren Team bij DDD

Geplaatst op donderdag 27 juni 2013 om 11:55 uur

Om 17.45 uur klonk het startschot voor de 8 junioren, Wouter, Jelle, Bram, Daphne, Rowan, Mathijs, Robin en Janneke, en…. ALLEMAAL op het podium en allemaal op eentje na een PR.

Wouter Stokkermans wilde onder de 5 minuten lopen, wat helaas net niet lukte. Hij kwam over de finish in een tijd van 5.02. Verrassend waren Jelle de Roon en Bram Mengerink. Jelle zat maar 14 tellen achter Wouter en Bram, die zijn debuut maakte in een wedstrijd, daar maar 3 tellen achter.

De meiden Daphne van Zandvoort en Rowan van Dongen hebben het kennelijk onderling uitgevochten, want er zat ook daar maar 3 tellen tussen: 5.33 om 5.36.

Ook Mathijs Van Gemert debuteerde en ook zeer verdienstelijk hoor: 5.41. Na twee trainingen.... jaja..

Voor Robin Flipsen is deze afstand nog wat lang, want ze concentreert zich nu op de 800 en doet het nog met enige trainingsachterstand. Maar dat ze vooruitgaat staat vast. En dan Janneke Mengerink, veruit de jongste, maar weet zich kranig te verweren hoor. Natuurlijk kan ze nog niet mee in het grote geweld, maar in het kleine geweld wel mooi met zilver op het podium.

De oogst:

2 Gouden medailles in hun eigen categorie voor Daphne en Rowan

5 zilveren medailles voor Jelle, Bram, Wouter, Janneke en Robin

1 bronzen medaille voor Mathijs

In de regio werden 3 MILA wedstrijden georganiseerd, De Kaaienloop in Oosterhout, De Van Goghloop in Zundert en tot slot Dwars Door Dongen.  Van deze lopen werd een klassement opgemaakt. De nummers 1 van alle Junioren categorieën krijgen een wisselbeker en zijn dan Regio Kampioen Mila Junioren. En ja hoor…. .ook hier regende het bekers, Janneke, Daphne en Jelle mogen zich nu Kampioen Mila Junioren 2013 van de regio noemen.

Of het nog niet genoeg was, deden er een aantal junioren mee met de Bedrijvenloop 5 km, Solipharma Team. Zij gingen proberen om de wisselbeker voor de tweede keer binnen te halen. Maar het uiteindelijke doel was een flinke snelle tijd op de 5 km voor Jack Stokkermans. Met Daphne, Rowan en Robin aan zijn zijde voor de mentale verzorging en Wouter, Benno en Martijn voor het razende tempo. Op de baan kwam de verlossing, Jack finisht met een brede glimlach van oor tot oor , pols omhoog waar een geweldige tijd opstaat maar…… nee…. Net niet gehaald.

Maar niet getreurd voor het Solipharma team, zij legden beslag op de 1e en de 3e plaats bij de bedrijvenloop. Voor Daphne kon de dag helemaal niet meer stuk, zij haalde bij de 5 km een 3e plaats!!