Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo jeugd pakt 6 prijzen in Baarle-Nassau

Geplaatst op maandag 10 juni 2013 om 21:54 uur

In de ochtend van 1 juni stonden 7 pupillen klaar in de winterse koude om te starten met de wedstrijd. Ondanks het weer werden er zeer goede prestaties geleverd.  Zij strijden om medailles per wedstrijd maar ook voor de vereniging. Met nog  maar een wedstrijd te gaan staat Atledo er vooral bij de Jongens CD-junioren goed voor met een eerste plaats. De prijzen hiervoor worden uitgereikt op 29 juni in de laatste wedstrijd die bij Atledo gehouden wordt.
 

De pupillen werkten het programma af in de ochtend.Pepijn Wijnen liep een erg mooie race op de 600m bij de jongens C-pupillen met een nieuwe PR van 2.40 min. Hoogspringen is wat moeilijker voor hem, maar ook hier behaalde hij een PR door over 0,75 m te springen. Finn Lodders  had een hele goede dag en ging met 3 x een PR naar huis.  Het hoogspringen werd hij zelfs 3e op het onderdeel  met een hoogte van 1.05 m bij de B-pupillen. Op de lange afstand die voor hem 1000m was liet hij een  zeer goede verbetering zien van zijn PR naar 4.12 min. De kogel kwam op  4.72 m neer.

Bij de A-pupillen deden Susan Lodewijks , Anne ter Horst, Finn Hultermans en Chuck Pols mee. Susan sprong goed bij het verspringen naar een PR van 2.76 m. Anne liep een hele mooie race op de 1000 m, met een stabiel tempo,  wel 21 sec van haar oude PR af naar een tijd  5.15 min.

Bij de jongens waren goede concurrenten van buiten de regio naar de wedstrijd gekomen. Chuck Pols  had een zeer goede dag en eindigde hoog. Hij werd  3e en kreeg een bronzen medaille. Hij behaalde 3 x een PR. Hij sprong  3.39 m ver,  bij balwerpen kwam hij uit op 28.92 m en liep een zeer goede race op de 1000m naar een tijd van 3.42 min. Finn Hultermans had de avondvierdaagse nog in zijn benen waardoor het hem niet zo goed lukte deze dag. Timo van Dongen scoorde ook heel goed en met een PR op de 1000m van 3.52 min en een PR bij balwerpen van 30.92 m werd hij 3e en ontving ook een bronzen medaille.

Bij de junioren D mochten Anne Lodewijks en Desiree Trommelen een nieuwe afstand neerzetten bij het speerwerpen naar 10.80 m voor Anne en 10.44 voor Desiree. Anne werd 10e en Desiree bezette de 8e plaats.

Geert van Krevelen had last van zijn rug en moest de wedstrijd helaas staken. Phill Pols werd eerste op het onderdeel 80 m sprint sec en werd bij het speerwerpen. Werd  1e  van zijn categorie met  meer dan 300 punten verschil. Kreeg de gouden medaille omgehangen.

Bij de C-junioren stonden kogelstoten, 100 m sprint en verspringen op het programma. Sam van de Pol werd eerste in zijn serie met voor hem een PR van 14.12 sec. Ook het kogelstoten ging hem goed af en met een nieuwe afstand van 9.24 m werd hij 3e en kreeg de bronzen medaille. Scott Pols streed in dezelfde serie als zijn broer en met een PR van 13.23 sec werd hij derde op dat onderdeel. Door ook een verbetering te laten zien bij verspringen van 4.95 m belandde hij als 1e op het podium en ontving een gouden medaille bij de 1e jaars C-junioren. Glenn Pols kwam in zijn serie als 2e over de streep bij de spint met een nieuwe PR van 13.09 sec. Bij het verspringen kwam hij met een nieuwe PR uit op 4.99 m. Bij het kogelstoten bezette hij de 1e plaats met 11.15 m. Ook hij mocht op het podium en kreeg een zilveren medaille bij de 2e jaars C-junioren.