Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Medailles bij Brabantse Kampioenschappen Meerkamp

Geplaatst op dinsdag 11 juni 2013 om 13:46 uur

Afgelopen weekend gingen 5 atleten van Atledo naar de Brabantse Meerkamp die gehouden werd in Gemert. Dit was tevens een Open Meerkamp en hiervoor waren deelnemers uit heel Nederland gekomen.

Phill Pols liet zich door deze topatleten niet uit het veld slaan en stond vanaf begin op de tweede plaats van Brabant en derde van alle deelnemers bij de D-junioren en is niet van plek afgeweken. Er was een aparte categorie voor de 1e en 2e jaars, maar Phill had een hoger puntentotaal dan de deelnemers die een jaar ouder zijn. Zijn meerkamp bestond uit 7 onderdelen. Met 3 x een PR op de onderdelen kogelstoten (9.29 m), speerwerpen ( 32.59 m) en op de 1000 m (3.39.28 min) en de rest van zijn onderdelen een bijna evenaring van zijn beste prestaties, behaalde hij een puntentotaal van 3474 punten, op een paar punten na goed voor de Nederlandse ranglijst. Zijn prestaties waren goed voor een bronzen medaille voor de open meerkamp en een zilveren medaille voor de Brabantse kampioenschappen.

Glenn Pols had een zeer sterk deelnemersveld in de meerkamp met 8 onderdelen, waarin hij een sterke positie innam. Ook in zijn categorie waren vele toppers uit Nederland gekomen. Hij verbeterde zich op 4 onderdelen met een PR bij de 100m sprint (12.83 sec), hoogspringen  (1.60 m), 100 m H (18.34 sec) en speerwerpen (40.57 m). Ook de andere onderdelen zeer dicht bij zijn beste prestaties. Tot aan het laatste onderdeel stond hij op de 2e plaats van Brabant, maar  op zijn lastigste onderdeel, de 1000m, werd hij ingehaald. Werd daarmee 3e van Brabant en ontving de bronzen medaille. Zijn puntentotaal werd 4840. Zijn doel is om zich nog verder te verbeteren en de nationale ranglijst te halen.

Scott Pols werd 7e van Brabant in zijn categorie (1e jaars C-junioren). Hij zette een mooie tijd neer op de 1000 m met een PR van 3.16.98 min. Op de andere onderdelen waren zijn prestaties goed, maar niet genoeg in boven in de lijst te eindigen.

Cas van Eersel streed zijn strijd bij de B-junioren. Na de eerste dag van zijn meerkamp van 9 onderdelen stond hij op de tweede plaats van de Brabantse meerkamp. Hij behaalde een mooi Clubrecord met het kogelstoten naar een afstand van 12.98 m. Bij het polsstokhoogspringen een evenaring van zijn eerdere hoogte van 2.70 m. Op de 1500 m lukte het wat minder, waardoor hij net geen podiumplaats kon redden. .

Cathelijn Peeters deelneemster bij de meisjes B-junioren scoorde ook goed met 3 x een PR op de onderdelen 100 mH (16.35 sec), 200 m sprint (28.86 sec) en speerwerpen (27,39 m). Zij behaalde een mooi puntentotaal en in het zeer sterke deelnemersveld werd zij 5e van Brabant.

Al met al heel erg mooie prestaties van de atleten van Atledo.