Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

1e Regio 13 competitie in Drunen

Geplaatst op woensdag 24 april 2013 om 11:49 uur

Op 14 april werd de eerste wedstrijd van vier Regio 13 competitiewedstrijden gehouden in Drunen. In de ochtend bij de pupillen was het toch nog erg koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Met goed weer en zon in het verschiet zou het een hele leuke dag worden. De pupillen wisten goed stand te houden. In de middag toen de junioren C/D aan de beurt waren kwam het zonnetje erbij en konden de jasjes uit.

De organisatie had de prijzen nog niet klaar, maar die worden bij de 2e wedstrijd op 12 mei in Tilburg alsnog uitgedeeld. Het is voor de pupillen een competitiewedstrijd voor onze regio en gelijktijdig een Circuit voor pupillen en C/D junioren. Voor dit circuit worden de prijzen uitgereikt bij de laatste wedstrijd die gehouden wordt bij Atledo op 29 juni. 

Van Atledo 15 pupillen aan de start en zij startten elk bij het onderdeel van hun eigen categorie. Bij de C-pupillen begon Roos de Jong aan haar wedstrijd en met een PR bij verspringen van 2.83 m en een snelle race op de 600m met een PR van 2.24.64 min. werd Roos 2e.

Bij de jongens 4 deelnemers. Colin Oerlemans ging met 3 mooie PR’s naar huis. Pepijn Wijnen deed ook goede zaken en met twee nieuwe PR’s en een bijna evenaring van zijn pas gelopen tijd op de 600m werd hij 8e . Reinier van de Linden werd 6e en behaalde een PR bij het verspringen en op de 600m. Milan Rosenbrand mag een prijs ophalen voor de 3e plaats en voor hem  ook  2 nieuwe PR’s.

Voor de B-pupillen in deze competitie haalden Marjolein Bogers en Anne de Jong vele punten binnen bij de meisjes. Anne werd 2e met een mooie PR op de 1000m van 3.48.20 min en een PR bij kogelstoten naar 4.91m. Marjolein behaalde naast een Clubrecord op de 1000m met een tijd van 3.39,05 nog een  PR van 3.47m bij het verspringen. Zij mag de prijs nog in ontvangst nemen voor de 1e plaats. Bij de jongens waren Finn Lodders en Boudewijn van de Linden goed bezig. Finn mocht ook met 3x een PR naar huis en ook Boudewijn behaalde 2x een PR. Ook van deze jongens gaan we nog meer horen.

Bij de A-Pupillen stonden Finn Hultermans, Chuck Pols, Timo van Dongen, Laura Mulder, Leonoor van de Linden en  Anne ter Horst aan de start. Finn en Chuck  vielen niet in de prijzen, maar streden goed mee. Timo van Dongen liep een mooie PR op de 1000m met een tijd van 3.53.76min. Anne ter Horst verbeterde haar tijd op de 1000m flink en ook het balwerpen ging meters verder. Leonoor liep een supertijd op de 1000m. Ze stopte zelfs tussentijds omdat ze dacht klaar te zijn. Laura ging naar een PR bij het hoogspringen met 1.00 m.

      

In de middag kwamen de junioren met 5 personen naar Drunen. Bij de D-junioren Geert van Krevelen in de race en Desirée Trommelen. Geert sprong naar een afstand van 3.53 bij verspringen en ook een PR op de 80m sprint met een tijd van 14.86sec. Hij werd 6e. Desirée  deed voor het eerst mee bij het discuswerpen en scoorde maar liefst  12.42m en werd  4e.

Bij de C-junioren kwamen  Sam van de Pol, Scott Pols en Glenn Pols uit voor Atledo.Sam verbaasde zichzelf zeer toen bij het hoogspringen over de 1.40m sprong, en als vanzelf ook nog over de 1.45 m. Een PR van maar liefst 10 cm. Ook met de sprint scoorde hij een nieuwe tijd en de kogel ging naar een nieuwe PR van 9.05 m. Hij werd 2e . Scott streed naast hem, en ging ook over 1.45m, de kogel helaas minder, maar met een PR op de 100m van 13.67sec mag hij de 1e plaats innemen. Beide bij de eerste jaars C-junioren. 

Glenn mag de prijs ophalen voor de 2e plaats bij de tweede jaars. Hij was blij met een evenaring van zijn oude PR van 1.55 m bij het hoogspringen en een kogelafstand van 10.11m.