Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo twee sportkampioenen rijker!

Geplaatst op woensdag 17 april 2013 om 10:23 uur

Dinsdagavond 16 april was het café van sporthal De Salamander afgeladen vol met genomineerde sporters en hun familie voor het Sportcafé waar de sportkampioenen van het jaar 2012 werden gehuldigd. Atledo had maar liefst 3 ijzers in het vuur bij dit heuse sportgala.

In de categorie 'Sportvrouw Junior" waren twee meiden van Atledo genomineerd. Allereerst de jeugdige Marjolein Bogers. Ze werd geintrodueerd met een heus filmpje met een compilatie van haar prestaties van het afgelopen cross seizeon. Ze was genomineerd vanwege haar Brabantse titel op de cross, Brabantse titel op de 600 meter en haar tweede plaats op het Brabants kampioenschap meerkamp.

De andere genomineerde in deze categorie was D-juniore Maxime Beverwijk. Zij behaalde op de Nationale D-spelen (officieus NK voor D-junioren) een bronzen medaille op het onderdeel discuswerpen.

De spanning in de zaal was te snijden, met 2/3 kans op de titel voor Atledo (3e genomineerde was een amazone) kon het toch niet anders. En ja hoor, Maxime Beverwijk werd omgeroepen als Sportvrouw junior 2012. Groot applaus van heel de zaal, een mooie trofee in een luxe verpakking, een prachtige bos bloemen, een gemeentelijke oorkonde en een grote portretfoto. Atledo feliciteert Maxime met deze fantastische prijs. Ook felicitaties aan Marjolein, die eveneens een bos bloemen en een oorkonde kreeg uitgereikt. Zij heeft nog kansen zat de komende jaren om die prijs binnen te halen.

In de categorie 'Sportman Junior' was Cas Blakenburg genomineerd. Hij behaalde afgelopen sportjaar op 3 onderdelen (80 meter horden, kogelstoten en discuswerpen) de Brabantse titel. Bij de Nationale D-spelen deed hij daar nog een schepje bovenop door de nationale titel te pakken bij het kogelstoten en een tweede plaats bij het discuswerpen te behalen.

Zelfverzekerd stond Cas tussen de andere genomineerden (een spraakzame badmintonner en een ruiter) te luisteren naar de zeer enthousiaste speaker van de avond. De enveloppe werd geopend door het jurylid en de naam van Cas Blakenburg werd genoemd als Sportman Junior 2012. Het applaus galmde door het sportcafé en de Atledo vlag werd omhoog gehouden. Atledo feliciteert Cas met het behalen van deze prachtige titel. Atledo heeft bijna een jaarlijks abonnement op deze titel. In 2007 greep Atledo net naast deze titel (wel nominatie voor Mark Schellekens), maar sinds 2008 is dit het VIJFDE jaar op rij dat Atledo de Sportman Junior levert (2008: Mark Schellekens, 2009, 2010 en 2011: Lekan Dalenberg en nu 2012: Cas Blakenburg).

Een zeer geslaagde avond in het Dongens Sportcafé met een 100% score voor Atledo. Een motivatie voor andere atleten binnen onze vereniging om goed te presteren. Hopelijk kunnen we voor volgend jaar weer enkele atleten aandragen voor deze titel.


Van links naar rechts: trainer Kris Beerens, Sportvrouw Junior 2012 Maxime Beverwijk,
trainer Tim Schellekens en Sportman Junior 2012 Cas Blakenburg


Klik op afbeelding voor een grotere weergave.