Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Weer EK-medailles voor Riet Jonkers

Geplaatst op maandag 25 maart 2013 om 22:43 uur

Van dinsdag 19 tot en met zondag 24 maart jl. vonden de European Veterans Athletic Indoor Championships (ofwel de EK Indoor voor masters) plaats in de Spaans-Baskische stad Donostia-San Sebastián. Schrijver dezes had daar graag zelf ook aan meegedaan, met name vanwege de locatie, de fijnste plaats op aarde. Geheel objectief vastgesteld natuurlijk. Maar Riet traint nog wel steeds door, dus zij kon afreizen naar deze droomlocatie om te proberen nog wat medailles aan haar lange erelijst toe te voegen.

Op woensdag kwam Riet voor het eerst in actie in de atletiekhal annex velodroom (linksonder op de foto). De 400 meter voor de dames 65+ stonden op het programma. Dit is het laatste jaar dat Riet in deze categorie mag meedoen, vanaf dit najaar is ze weer een jonkie in de volgende categorie. De tegenstand op dit onderdeel was sterk, niet in het minst omdat deze veel jonger waren. Riet liep dan ook op reserve in een tijd van 1.21,45 naar brons.

Op vrijdag mocht Riet voor de tweede keer aan de bak. Dit keer stond de 800 meter op het programma. Omdat ze last had van haar voet liep ze een tactische race. Dit legde haar geen windeieren, want haar eindtijd van 3.21,39 was goed voor zilver op de afstand waarop zij sinds 2009 overigens wel het kampioenschapsrecord in haar bezit heeft.

Al met al leverde Riet weer mooie prestaties af en wij van Atledo feliciteren haar daarmee van harte. Op naar de volgende prijzen!